domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Castelló planteja un bo de transport per a persones en atur de 9 i 18 euros mensuals

El Govern municipal ha plantejat una proposta per a subvencionar el transport públic a persones en situació de desocupació “amb l’objectiu d’ajudar a qui més ho necessita en un moment de crisi com el que encara estem vivint i que pateixen moltes famílies a Castelló”, ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. L’informe tècnic elaborat per Mobilitat proposa establir un bo mensual per a aturats subvencionat en funció dels ingressos. Així, les persones en atur que els seus ingressos per prestació de desocupació siguen inferiors a 645,30 euros abonaran 9 euros al mes i els qui reben entre 645,30 i 1.000 euros pagaran 18 euros al mes.

“L’Ajuntament de Castelló ja preveu la possibilitat d’emetre un bo gratuït de transport per al col·lectiu de persones en risc d’exclusió social pel que ara plantegem ampliar les ajudes al transport públic a persones que estan en situació de desocupació. D’aquesta manera, contribuiríem a alleujar l’economia de les famílies que estan passant pel drama de l’atur i, a més, afavorim l’ús del transport públic”, ha defensat Marco.

Per la seua part, el regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha detallat que “segons una enquesta realitzada a bord del transport públic (tant urbà com a interurbà amb subvenció municipal) en la ciutat de Castelló, aquesta mesura podria beneficiar a uns 1.000 viatgers al dia”. El cost estimat d’aquesta iniciativa suposaria un increment de 175.405 euros anuals respecte a la quantitat que se subvenciona en l’actualitat. “Aquesta proposta es portarà, per al seu debat, al pròxim Fòrum de Mobilitat. A més, el regidor Rafa Simó també ha brindat la possibilitat que els grups polítics facen les aportacions que consideren”, ha explicat l’alcaldessa.

La intenció de l’equip de Govern, ha assenyalat Marco, “és engegar aquests bons mensuals per a aturats en el segon semestre de 2016 i, de fet, s’ha previst una partida de 150.000 euros en el pressupost per al pròxim exercici”. Cal recordar que aquesta proposta sorgeix arran d’una moció presentada per Castelló en Moviment en el ple del passat mes de setembre en la qual se sol·licitava la gratuïtat del transport públic per a persones en atur i que es va aprovar amb la incorporació d’una esmena de PSPV i Compromís que demanaven elaborar prèviament un estudi jurídic que especificara si era possible la proposta i un estudi econòmic. L’informe tècnic afirma que la gratuïtat “es fa insostenible” pel que proposa com a alternativa l’establiment de bons per a aturats segons ingressos que serien de 9 o 18 euros mensuals.

“Una vegada que engeguem la iniciativa, podrem comprovar la seua utilitat i abast i, amb aquesta informació, es podrà adaptar a les necessitats reals de la població en situació de desocupació”, ha conclòs l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Últimas noticias

Contenido relacionado