Agricultors de la Plana de Castelló posaran en marxa una plataforma estatal per a dignificar el sector primari

Les associacions promotores representen, d'inici, a uns 4000 agricultors i ramaders

Aquesta setmana ha tingut lloc una reunió a Ciudad Real que ha reunit associacions d’agricultors i ramaders de diversos punts d’Espanya (Badajoz, Almeria, Alacant, València, Castelló, Ciudad Real, Còrdova, Granada, Sevilla, Astúries, Cantàbria…).

Tots ells, preocupats per la dramàtica situació del sector primari al país, volen promoure una plataforma estatal que aglutine a tot el sector i que defense els interessos dels productors alimentaris, especialment agricultors, ramaders, apicultors, aqüicultors, silvicultors, pescadors… La plataforma que es registrarà en el Ministeri en els pròxims dies es dirà Associació Nacional del Sector Primari (ANSEPRIM).

Serà una plataforma de caràcter nacional que buscarà aglutinar a agricultors individuals, associacions de productors, empreses comercialitzadores i fins i tot sindicats agraris. Les associacions promotores representen, d’inici, a uns 4000 agricultors i ramaders.

A la reunió constitutiva van assistir entitats com a Agricultura Viva, Associació Vall de Jerte i Comarques, Agryga (associació d’agricultors i ramaders), Plataforma 27 M, associació la Periquina, Associació local de llauradors de Nules, Associació local de Llauradors de Moncofa i de la Plataforma Per la Dignitat del Llaurador, entre altres.

De la Província de Castelló van estar representants de Nules, La Vilavella i Moncofa. De fet, Adán Carrilero, de l’Associació Local de Llauradors de Nules, ha sigut triat com a Vicepresident en aquesta primera gestora de la plataforma nacional.

Les principals línies de treball urgent que s’aniran abordant en les pròximes setmanes són aplicar clàusules de salvaguarda per a defensar les produccions espanyoles, importacions de països extracomunitaris i preus més justos per als productors.

L’Ajuntament de Nules, a través del seu Alcalde David García, que ha sigut coneixedor d’aquests moviments abans i després de la reunió constitutiva a Ciudad Real, ha oferit la població de Nules i les seues instal·lacions municipals per a albergar l’I Congrés que reunirà a tot el sector primari espanyol i que donarà llum a l’Associació Nacional del Sector Primari. La seua celebració està prevista per al primer cap de setmana d’abril.

CatalàEspañol