30.8 C
Valencia

L’ajuntament pujarà a 30.000 euros el conveni amb el banc d’aliments de Castelló, pendent de signar des de febrer

El Ple d'este juny ha aprovat tres declaracions institucionals de suport al xicotet comerç local i al sector turístic així com una altra en referència a l'acondicionament i l'exigència de la reobertura dels centres auxiliars de salut de Castelló de la Plana.

- Publicitat -AVL

Amb tres declaracions institucionals una pel que fa a l’exigència de la reobertura dels centres de saluts auxiliars, una altra a favor del suport al sector turístic i una tercera de suport al comerç al detall, el ple Municipal de l’ajuntament de Castelló d’este juny ha passat sense grans titulars ni baralles sonades.

Al despatx ordinari només alguns dels reconeixements extraordinaris de crèdit (REC) han protagonitzat encreuament de recriminacions entre socialistes i populars per les xifres de la gestió d’uns i altres pel que fa a les inversions, els percentatges d’execució pressupostària, i la gestió econòmica . Així, Juan Carlos Redondo i Rafa Simó sí que han intercanviat algunes acusacions en les seues intervencions.

OD-PLENO-ORD-25-6-20

Tot i això, i dins del desenvolupament previst d’este ple ordinari i telemàtic que ha tornat a començar amb retard, pot ser dos dels punts més destacats són l’increment en 10.000 euros del conveni que l’ajuntament té amb el banc d’aliments pel lloguer de les seues instal·lacions i la declaració institucional en què es s’exigeix que s’obrin tots els consultoris auxiliars de la ciutat amb totes les mesures de seguretat necessàries.

Pel que fa al banc d’aliments, la confirmació d’este increment dels diners que destinarà al consistori ha vingut de la mà d’una pregunta del Partit Popular. Així, Susana Fabregat, ha interrogat respecte a la data de la signatura del conveni amb esta entitat que devia haver-se fet al mes de febrer i la resposta ha vingut del regidor de Benestar Social que ha reconegut l’endarreriment de la signatura però l’augment de 10.000 euros respecte als 20.000 de l’any anterior, fent referència també al canvi d’espai que es va produir per millora de les condicions de salubritat.

DESPEX-para-Pleno-25-6-20

MOSQUITS, SENSE ACORD

Una altra de les mocions que han passat pel plenari de Juny de la mà del partit popular ha estat una referida a la lluita contra els mosquits.

Amb paraules d’agraïment pel treball, les propostes i l’estudi previ, el regidor de compromís Ignasi Garcia ha destacat com de ben estudiada estava la proposta però tot i això, i acompanyat també d’un exercici d’autocrítica el reconeixement al “treball de fer propostes” no ha servit per aconseguir els vots a favor de l’equip de govern, amb la qual cosa, la moció no ha prosperat i no ha aconseguit l’acord que fa 24 hores sí que tinguera el d’una molt semblant presentada a la Diputació.

Tanmateix, Garcia ha insistit a la portaveu popular, Begoña Carrasco, la voluntat de seguir treballant tot i que la resposta de la popular ha vingut acompanyada del número de propostes que el seu grup havia presentat i de totes a les que l’equip de govern havia passat “el rodillo” per no deixar-les progressar.

MOCIÓ LGTBI

Tampoc s’ha donat el suport institucional que es buscava a la moció referent a l’orgull LGTBI, d’elaboració d’un pla de diversitat sexual, defensada per Verònica Ruiz. La regidora ha posat de manifest que la ultradreta ha vetat l’arribada d’esta moció al plenari, acusant VOX de “LGTBI-fòbia”.

UNA ANY DE L’ACORD DE FADRELL

En este apartat, pel que fa als precs, Ciudadanos, fent referència a la data del compliment d’un l’any de l’Acord de Fadrell ha fet un recordatori d’alguns dels punts d’eixe acord i li ha pregat que “es posen a treballar d’una vegada deixant a banda les seues diferències”.

Al respecte, l’alcaldessa, Amparo Marco, ha recordat que “estos dotze mesos no han estat fàcils però que no s’ha deixat de treballar i que l’any 2023 seran les urnes de nou les que decidisquen”.

Quant al Partit Popular, el seu prec ha fet referència a una esmena a la totalitat que ha fet que retiraren una moció de bons per foment del comerç local i la primera de les preguntes s’ha referit a la petició d’explicacions per la pèrdua de la bandera blava al Serradal a la qual cosa el regidor responsable, Fernando Navarro li ha confirmat que encara no es disposa de l’informe que ho explique.

D’altra banda, la regidora Maria España li ha preguntat per l’import de la “remunicipalització del Mercat del Dilluns. Respecte a això, Marco ha afirmat que el procés encara no s’ha iniciat però si que ha fet referència als “2 milions d’euros de deutes del recinte de fires i mercats de l’empastre que va deixar el PP”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,687FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià