30.2 C
Valencia

Castelló posà en marxa la bossa de lloguer social

La Regidoria d'Habitatge destaca el Pla Estratègic d'Habitatge i les mesures de mediació per a fer front als fons voltor

- Publicitat -AVL

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha redoblat esforços en el pressupost municipal de 2020 per a incrementar el parc públic d’habitatge, els lloguers socials i el servei de mediació per a ajudar a la gent que afronta un procés de desnonament per part de fons voltor. Així, ha pressupostat 350.000 euros per al pla de compra d’habitatge municipal, que se sumen als 1,2 milions de romanent, més 35.000 euros en incentius per a activar la bossa de lloguer social.

La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, subratlla que “l’augment del nombre d’habitatges públics és una necessitat urgent després “del desistiment dels governs del PP” i, per això, subratlla que el primer pressupost d’Habitatge de l’Acord de Fadrell destina 1,50 milions a l’adquisició de pisos per al parc municipal, bé mitjançant el procés de licitació que es tramita en aquests moments o a través del decret del tanteig i retracte, aprovat recentment per les Corts Valencianes. Garrido lamenta “la falta d’implicació de les entitats financeres” en la licitació del pla de compra d’habitatge, que estableix un preu per unitat de 101.000 euros. Confia a aconseguir diversos pisos per aquesta via abans que acabe l’any i sino a través del tanteig i retracte, que dóna prioritat a l’Administració en les operacions de compravenda d’antigues VPO.

Per a aquest exercici ha pressupostat 300.000 euros per a reformar habitatges socials municipals i per a 2021 altres 300.000.

La Regidoria també invertirà 35.000 euros en incentius per a propietaris per a animar que cedisquen habitatges per a la bossa de lloguer social. Cada pis rebrà 1.500 euros, i a aquesta quantitat s’ha afegirien fins a 3.500 per costejar desperfectes o impagaments.

Del pressupost també destaquen les ajudes per a emergència residencial o reformes d’interior. En el primer cas es destinaran 135.000 euros per a famílies en situació de vulnerabilitat, i en el segon 85.000 per a reformes d’interior d’habitatges.

Garrido subratlla també els 50.000 euros per al primer Pla Estratègic d’Habitatge, que ja està en plena elaboració i que concretarà les necessitats de primer habitatge i rehabilitació i informarà dels habitatges buits de grans tenidors amb el “objectiu de mobilitzar-la” mitjançant recàrrecs de l’IBI, tal com estableix la Llei de Funció Social de la Generalitat.

Finalment, la Regidoria ha previst 50.000 euros per a reforçar la gestió i manteniment dels habitatges municipals, i 6.000 per al servei de mediació conveniat amb el Col·legi d’Advocats per a abordar execucions hipotecàries o desnonaments d’inquilins per fons voltor.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,816FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló de la Plana regista un nou focus de coronavirus per contacte social

Castelló de la Plana te 228 casos actius de coronavirus

Detectat un nou focus de coronavirus a Guadassuar per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 58 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat detecta un nou focus de coronavirus a Alberic amb 7 persones contagiades

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 70 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat torna a detectar un brot de coronavirus a Banyeres de Mariola per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d’informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Alzira suma 3 focus més de coronavirus amb 18 casos en 24 hores

Tots els contagiats han sigut per contacte social.
- Advertisement -

: Valencià