4:45 pm - Saturday, 30 May 2020

Castelló rep 136 milions d’uns pressupostos autonòmics “realistes, rigorosos i reivindicatius”

- Publicidad -Reciplasa

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha presentat les xifres per a la provincia que suposen un augment centrat, sobretot en polítiques socials i habitatge.

Coronavirus
Escalante GVAMobilitat Matriculació
CastelloTributs CaixaOntinyent Dival
CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

“Realistes, rigurosos i reivindicatius” són, en paraules del conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, els Pressupostos de la Generalitat del pròxim any contemplen a la província de Castelló inversions per valor de 136 milions d’euros. “La qual cosa suposa un esforç inversor 6 punts per damunt del pes poblacional de la província respecte de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat el conseller.

Soler ha realitzat estes declaracions durant la presentació dels pressupostos de la Generalitat 2020 per a la província de Castelló, ´que ha qualificat dels “de major esforç inversor a les comarques de Castelló”. També hi han estat presents, el secretari autonòmic d’Hisenda, Francesc Gamero, i de la directora general de Pressupostos, Eva Martínez.

Soler ha remarcat la importància de que estos compters, “blinden la sanitat, la educació i els Serveis socials” i ha aprofitat per reivindicar, com d’important és açò tenint present la situació d’infrafinançament que pateix la Comunitat, en un sistema que ha qualificat de “injust i nefast”.

Respecte a la referència al caràcter “ambiciós i reivindicatiu”, el conseller ha assenyalat que “no desisteixen de la seua obstinació de realitzar la major defensa possible de l’Estat del Benestar de les valencianes i els valencians”.

Soler també ha assenyalat que a més de la inversió de 136 milions d’euros, és a dir un 18% de la inversió total ja territorializada, es destinaran altres 38 milions d’euros al Pla Edificant, que no estaven territorialitzats. És a dir, un total de 174 milions d’euros.

“Es tracta per tant dels millors pressupostos que pot tindre la província de Castelló per a garantir la prestació de serveis socials com la sanitat, l’educació i l’atenció a la dependència i estic convençut que establiran les bases del creixement econòmic del territori, duent a terme polítiques d’inversió en sectors estratègics, sense deixar de costat en cap moment els sectors tradicionals. L’objectiu no és un altre que impulsar el creixement econòmic, la creació d’ocupació i el benestar de les castellonenques i els castellonencs”, ha conclòs el conseller Soler.

Aules dignes a Castelló

Entre les inversions més significatives destaquen els 38 milions del Pla Edificant per a la construcció de col·legis que possibilitaran actuacions en centres educatius de Primària de 14 municipis castellonencs i en centres de Secundària d’altres quatre municipis.

Entre els centres inclosos en els pressupostos destaca el CEIP Regina Violant d’Almassora o el CEIP Sarthou Carreres de Vila-real, així com delegacions de competències als Ajuntaments per a construir centres a l’Alcora, Almassora, Almenara, Betxí, Benicarló, Canet, Castelló, Morella, Nules, Sant Mateu, Santa Magdalena, Soneja, la Vilavella, Vinaròs, Borriana i Onda.

Actuacions essencials en centres sanitaris, UJI i serveis socials

En matèria d’inversions en Sanitat, la major part es destinen a la reforma i ampliació de diferents hospitals i centres de salut de la província, que permetran entre altres actuacions essencials la finalització del Centre Oncològic de Dia i l’adequació del nou edifici d’Urgències de l’Hospital Provincial, amb una inversió de 4,7 milions d’euros; el Centre de Salut de Vall d’Uixó, amb 1,9 milions d’euros; o el Centre Auxiliar de Salut de Raval Universitari de Castelló, per al que es destinarà 1,5 milions d’euros.

D’altra banda, cal destacar els 3 milions d’euros que es destinen del pressupost al finançament de les obres de construcció de la nova Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I.

A més, en matèria de serveis socials, els pressupostos contemplen destinar 11,2 milions d’euros per a finançar 30 entitats locals i 9 mancomunitats; així com 1,1 milions d’euros per a equips específics d’intervenció en infància i adolescència en 18 municipis i 3 mancomunitats. Dins dels pressupostos de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives també es contempla destinar 9,2 milions d’euros per a residències i centres adscrits a Ajuntaments, i 4,5 milions d’euros al manteniment de centres d’atenció social per a persones amb diversitat funcional o discapacitat.

Entre les actuacions en l’àrea d’Habitatge, els pressupostos preveuen 1,9 milions d’euros en la rehabilitació de 35 habitatges a Castelló de la Plana, prop d’un milió d’euros per a plans integrals d’intervenció a Borriana i Vall d’Uixò.

Obres públiques i millora d’infraestructures judicials

En matèria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, es destinarà 4,8 milions d’euros a la Ronda Suroest de Vila-real, i 4,2 milions d’euros a inversions en el Aeoroport de Castelló, amb la finalitat que comence a funcionar com una autèntica eina per al turisme. Així mateix es contemplen 19,4 milions d’euros per a conservació, reparació i adequació de carreteres, i altres 9,5 milions d’euros per al pagament diferit de l’anterior govern per a dur a terme l’autovia La Plana i la carretera Torreblanca-Aeroport de Castelló.

En l’àrea de Justícia, els pressupostos contemplen 2,1 milions d’euros en obres d’equipament en el Palau de Justícia de Vila-real, i 1,3 milions d’euros per a l’ampliació del Palau de Justícia de Vinaròs.

Suport al municipalisme i lluita contra la despoblació

A fi de continuar donant suport al municipalisme i lluitar contra la despoblació, l’àrea de Presidència destinarà als ajuntaments de Castelló 5,7 milions d’euros del Fons de Cooperació, 1,3 milions del Fons de Cooperació Municipal de lluita contra la despoblació, 2,8 milions d’euros per a la promoció i el foment del patrimoni cultural, i 1,1 milions d’euros per al foment de plans de mobilidad urbana sostenible.

Finalment cal destacar que s’ha previst destinar 1,1 milió d’euros a construcció i equipament del Centre de Desenvolupament Turístic de la comarca dels Ports.

Quant a l’àrea d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, els pressupostos preveuen destinar prop d’un milió d’euros en la reparació i condicionament de camins rurals de Cervera, Sant Mateu, Càlig, Vilafranca, Vallibona-Rossell.

Així mateix, contemplen inversions en noves infraestructures de proveïment d’aigua a Jérica, Altura, Vilafranca, Benassal, Montán, Cabanes, Soneja i Sot de Ferrer per valor superior al milió d’euros.

Quant a inversions en el sector pesquer, cal destacar les ajudes destinades a la millora de la vertebració d’aquest sector, que quantificades en uns 300.000 euros aniran destinades a les confraries de Borriana, Benicarló, Castelló, Peníscola, Vinaròs, i a la Federació Provincial de Confraries de Castelló.

Cal destacar les inversions que en el programa d’innovació tecnològica educativa realitzarà la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic per a l’adquisició d’ordinadors, que aconseguiran els 672.000 euros.

Així mateix, per a la renovació tecnològica de la Xarxa de Difusió del Multiplex autonòmic es destinarà 713.000 euros i un milió d’euros per a l’impuls en la transformació modernitzadora de l’estructura productiva del sector del taulell.

Finalment, les àrees d’Economia Sostenible i Participació centraran els seus esforços inversors en el reforç del creixement empresarial, el suport al sector comercial i a l’impuls del pla d’innovació i sostenibilitat d’aquest sector a la província de Castelló així com a accions en matèria de formació i investigació, cooperació i desenvolupament sostenible, i foment de la transparència, el bon govern i la participació ciutadana.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Guillamón pregunta a Marco “com farà per a saltar-se el Pativel, contra el qual no va al·legar, i que ara limita els negocis de...

Guillamón: “Sol·licitem que busquen immediatament una solució a un problema que és un fre importantíssim a l'activitat turística de la nostra ciutat"

Benicàssim intensifica els tractaments contra els mosquits actuant de manera diària

L'Ajuntament reitera la sol·licitud a Conselleria per a la realització de tractament aeri.

L’UJI autoritza més de 30 plans de treball per al retorn gradual de l’activitat científica d’instituts i grups d’investigació

L'UJI autoritza més de 30 plans de treball per al retorn gradual de l'activitat científica d'instituts i grups d'investigació

Tres ferits de 18 en una baralla a Torrefiel (València)

Fins al lloc es van desplaçar dos unitats del SAMU. Els serveis mèdics van atendre tres ferits, tres joves de 18 anys.

L’alcalde de Nules proposa saltar-se la llei per a pagar serveis que va contractar sense diners

Intervenció adverteix que és necessari un pressupost per a sufragar un dèficit d'1,3 milions d'euros.

Esta publicació està disponible en : Valencià