27.4 C
Valencia

Castelló avança en el projecte de Compra Pública d’Innovació després d’adjudicar l’assistència tècnica

Marco destaca la "clara voluntat" de l'Ajuntament per continuar amb els processos de CPI per a obtenir solucions innovadores per al sector públic.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Castelló ha adjudicat el contracte d’assistència tècnica per a l’elaboració i implementació de les consultes preliminars de mercat, la dinamització de les empreses, el mapa de solucions innovadores, la formació en l’àmbit de la Compra Pública d’Innovació (CPI) i l’assessorament en les possibles licitacions a realitzar en el marc d’este projecte que permetrà desenvolupar solucions competitives i innovadores i possibilitarà una millor prestació de serveis a la ciutadania de Castelló.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recordat que l’Ajuntament ve desenvolupant des de 2015 un intens exercici d’identificació i planificació de projectes innovadors amb l’objectiu de millorar i generar noves oportunitats de desenvolupament per a la ciutat i els agents locals. Un esforç per la innovació que s’ha va veure reconegut l’any passat amb el Premi a la Ciutat de la Ciència i la Innovació i, recentment, per l’elecció de Castelló per part de la Comissió Europea com una de les 54 ciutats europees que participaran en l’Intelligence City Challenge (Desafiament de Ciutats Intel·ligents).

“Castelló s’està immersa en un procés de revolució en matèria d’innovació amb impacte social, mediambiental i tecnològic”, ha apuntat Marco. En este camí, l’alcaldessa destaca la “clara voluntat” de l’Ajuntament per continuar amb l’exercici d’identificació i avaluació de les possibilitats de llançar processos de CPI per a l’adquisició de solucions i actius que involucren a agents locals. La CPI és una eina que persegueix, entre altres coses, mobilitzar la innovació per al benefici dels serveis que presta el sector públic i fomentar la innovació en sectors estratègics, a més de millorar l’eficiència de la despesa pública.

L’alcaldessa ha incidit en la importància de la innovació com a “palanca de canvi necessària per al desenvolupament de la ciutat”. “Som conscients de la necessitat d’avançar en la cerca de noves eines, per això ens embarquem en este projecte de Compra Pública d’Innovació, amb l’objectiu de mobilitzar més recursos per a la cerca de solucions innovadores i el foment de la innovació a través de la contractació pública”, ha apuntat.

L’Ajuntament de Castelló ha fet un pas més en el marc del pla per a la posada en marxa de projectes de Compra Pública d’Innovació, que compta amb el finançament de l’Agència Valenciana de la Innovació, amb l’adjudicació de l’assistència tècnica per a l’elaboració i implementació de les consultes preliminars de mercat dels reptes identificats en el Mapa de Demanda Primerenca, la dinamització de les empreses, el Mapa de Solucions Innovadores i la formació i identificació de barreres i dificultats per als projectes de CPI. L’adjudicació s’ha realitzat a Science&Innovation Link Office i a Techfriendly per 27.827,14 euros més IVA.

Les adjudicatàries hauran d’elaborar la Consulta Preliminar de Mercat, que consisteix en una convocatòria oberta a la participació per a aportar idees innovadores destinades a donar respostes als reptes plantejats en el Mapa de Demanda Primerenca de l’Ajuntament. També, amb l’objectiu de dinamitzar la CPI entre les empreses de Castelló i la Comunitat Valenciana, es durà a terme diferents activitats com a tallers, jornades o grups de treball. En tercer lloc, i una vegada que l’Ajuntament haja detectat i recopilat les solucions innovadores que puguen resoldre els principals reptes que afronta la ciutat, es dissenyarà al Mapa d’Oferta de Solucions Innovadores.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,677FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.
- Advertisement -

: Valencià