Castelló ‘passa’ al Consell el tema de la reconversió de l’oci nocturn mentre Vila-real busca alternatives

Mentre el govern de Castelló insta a la Conselleria a què faça canvis perquè estos locals puguen traure terrasses com fa el de la restauració, a Vila-real, l'alcalde entén que açò podria generar un malestar entre l'hostaleria a la qual se li demana altres requisits.

Concedir als locals d’oci nocturn una mena de llicències provisionals d’activitat perquè pogueren traure terrasses a l’exterior, com fa el sector de l’hostaleria i restauració, no és competència dels ajuntaments. La premissa, i en este cas la Llei, ho deixa clar. De fet així ho reconeixen les administracions municipals però la manera de gestionar esta situació sembla ser distinta inclús entre ajuntaments d’idèntic color polític.

Si fa unes setmanes tant el portaveu de l’equip de govern a l’ajuntament de Castelló, José Luís López, per una banda, com l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, per l’altra, aclarien que eixa possibilitat de ‘reconvertir’ els locals d’oci nocturn no estava a les seues mans, este dijous el Ple de l’ajuntament de Castelló acordava “instar a la Generalitat Valenciana a què faça eixos canvis normatius”, com explicava hui López.

Així, el consistori de la capital de la Plana passa a l’administració autonòmica la responsabilitat d’una decisió que tot i que li correspon, pot generar un possible enfrontament o malestar en altres sectors veïns. De fet, este era l’argument que explicava l’alcalde de Vila-real que, enfrontat al mateix problema i apostant per la supervivència de l’oci nocturn reconeixia que les mesures probablement anirien més per la via de “buscar ajudes per al sector” per part de l’administració autonòmica, amb especial interés també de la Conselleria de Turisme, que no la de generar una mena de llicències provisionals que podien suposar un enfrontament amb el sector de l’hostaleria i restauració. Un altre sector que també lluita per sobreviure i que “ha de complir requisits diferents dels que se li requereixen a estos locals”, va comentar Benlloch en eixa ocasió.

De moment, i a l’espera que el Consell decidisca què fer i si aposta per la ‘reconversió temporal’ d’estos establiments permeten-los variacions en els seus permisos, l’ajuntament de Castelló va aprovar en el Ple una moció del PP i Cs per a activar mesures específiques per al sector de l’oci nocturn i una declaració institucional de l’equip de govern -PSPV-PSOE, Compromís i Podem-EU- en el mateix sentit.

Entre les mesures que proposa la moció es troba establir una partida pressupostària per a oferir ajudes directes i específiques per al sector de l’oci nocturn que abaste el període que els establiments estan tancats per la decisió de la Generalitat Valenciana, així com promoure per l’administració competent l’homologació temporal dels horaris contemplats en les llicències atorgades als locals d‘oci nocturn respecte als horaris contemplats en les llicències concedides als locals d’hostaleria i restauració.

CatalanSpanish