19.2 C
Valencia

Castelló, referent per a l’elaboració de l’Agenda urbana 2030 de sostenibilitat en polítiques locals

La previsió és començar el mes de setembre amb la fase d'Elaboració del Diagnòstic Estratègic, que és el punt de partida per a identificar problemes, reptes de la ciutat i factors que puguen afectar-la en els pròxims deu anys.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat subscriure un protocol general d’actuació amb la Secretaria General de l’Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a través del qual Castelló es posicionarà com a ciutat referent en el procés d’elaboració d’Agenda Urbana local per a altres municipis espanyols. L’acord, aprovat per Junta de Govern Local, és un “pas important i de gran valor estratègic” per a la ciutat perquè suposa situar a Castelló com a referent nacional i, amb això, millorar el seu posicionament per a l’obtenció de nous fons europeus, tal com ha destacat l’alcaldessa, Amparo Marco.


L’alcaldessa ha explicat que, a través d’este protocol, l’Ajuntament de Castelló aportarà a l’Agenda Urbana Espanyola un projecte pilot de Pla d’Acció de l’Agenda Castelló 2030 perquè siga referent per a altres municipis. “El Ministeri ha triat a Castelló entre les poques ciutats espanyoles que seran projecte pilot per a les agendes urbanes locals d’altres municipis”, ha apuntat.

- Advertisement -


Marco ha recalcat la importància d’este nou pas perquè reflecteix que “Castelló és una de les ciutats espanyoles més compromeses i més avançades en el procés d’elaboració de la seua Agenda Urbana”. “Este protocol és una plataforma que ens situa per davant d’altres ciutats per a la captació de nous fons europeus”, ha destacat.


L’alcaldessa ha recordat que Castelló va iniciar en 2016 un procés de reflexió estratègica per al disseny de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi Castelló) amb el qual es van aconseguir 20,2 milions d’euros en inversió. Ara, després de l’aprovació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) inclosos en l’Agenda Urbana Europea, en l’Agenda Urbana de les Nacions Unides i l’Agenda Urbana Espanyola, el govern municipal està immers en l’elaboració de la seua Agenda Urbana local. Un procés que es coordina des d’Alcaldia i l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica i que preveu iniciar el mes vinent de setembre la primera fase amb l’elaboració del Diagnòstic.

D’esta manera, l‘Ajuntament de Castelló és un dels primers que ha començat a treballar en l’elaboració d’este document estratègic, en estreta col·laboració amb el Ministeri. En este sentit, Marco ha anunciat que el consistori està en la fase final per a l’adjudicació del contracte d’assistència tècnica per a l’elaboració, implementació, seguiment i avaluació de l’Agenda Urbana Castelló 2030. Un document establirà les bases del desenvolupament de la ciutat i dels projectes que puguen actuar com a motors de transformació en els pròxims 10 anys.


La previsió és començar el mes de setembre amb la fase d’Elaboració del Diagnòstic Estratègic, que és el punt de partida per a identificar problemes, reptes de la ciutat i factors que puguen afectar-la en els pròxims deu anys. Aquesta fase inclourà una anàlisi DAFO de Castelló i comptarà amb un procés participatiu amb la implicació del Consell Social de la ciutat.


El Pla d’Acció de l’Agenda Urbana Castelló 2030, que inclourà les accions concretes a desenvolupar en deu anys, estarà finalitzat a finals 2021, segons les previsions avançades, mentre que tot el procés d’elaboració de l’Agenda Urbana (redacció i pla de seguiment i control posterior) estarà finalitzat en 2023.


L’Agenda Urbana és un document estratègic que ha d’incloure un complet Pla d’Acció que complisca amb els requeriments establits en l’Agenda Urbana Europea i en l’Agenda Urbana Espanyola, amb l’objectiu de perseguir la sostenibilitat en les polítiques de desenvolupament urbà a nivell local i en línia amb l’Agenda 2030. “És un full de ruta que marcarà l’estratègia i les accions locals a desenvolupar fins a 2030 per a aconseguir una ciutat més sostenible, inclusiva, segura i resilient”, ha apuntat Marco.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,951FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La plantilla dels hospitals de Castelló es manifesten per la falta de recursos davant la pandèmia

CSIF recolza una nova protesta contra la falta d'inversió de Sanitat i l'incompliment de promeses en la crisi del coronavirus.

L’Alcora oferirà incentius fiscals per a afavorir el creixement econòmic i l’ocupació

En el pròxim Ple s'aprovarà la modificació de les ordenances per a aplicar bonificacions en 2021.

Onda adjudica la rehabilitació de tres habitatges del centre per a cedir-les a famílies necessitades

L'objectiu del govern municipal és crear un parc d'habitatges socials en col·laboració amb la Caixa Rural d'Onda.

Peníscola aposta per la mobilitat sostenible i ecològica

L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Peníscola està treballant en la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Detingudes 7 persones per la venda il·lícita de 23.000 quilos de garrofa en la Vall D’Uixó

S'investiga a altres quatre, com a suposats autors d'un delicte de falsificació de 103 documents DATA.
- Advertisement -

: Valencià