25 C
Valencia

Castelló renova el protocol VioGén per a la protecció de les víctimes de violència de gènere

L'Ajuntament aprova l'acord de col·laboració i coordinación entre la Policia Nacional i la Policia Local

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Castelló ha celebrat aquest dimecres una Junta Local de Seguretat en la qual s’ha aprovat la renovació del protocol de col·laboració i coordinació entre la Comissaria provincial del Cos Nacional de Policia i la Policia Local de Castelló per a la protecció de les víctimes de violència de gènere i la continuïtat de la incorporació del Cos Local de Policia al ‘Sistema de Seguiment Integral dels Casos de Violència de Gènere’ (VioGén) del Ministeri de l’Interior. El protocol ve a donar resposta a la renovació del signat l’any 2011 per a adaptar-lo i actualitzar-lo a la situació i normativa actual.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat que gràcies a aquest conveni, “s’estableixen els procediments policials i formes de col·laboració i coordinació entre tots dos cossos per a garantir la protecció de les dones víctimes del terrorisme masclista en el terme municipal”. “La lluita contra aquesta xacra és una responsabilitat i un objectiu de totes les administracions, amb aquest protocol que hui renovem, reforcem el nostre compromís amb la protecció de les dones víctimes de la violència masclista”, ha indicat.

- Publicitat -

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, ha destacat la importància de la renovació d’aquest protocol pel que implica per a “optimitzar” els recursos humans i materials i “augmentar la col·laboració policial per a una millor eficàcia de la protecció de les víctimes, que permeta garantir tant l’atenció i assistència com el compliment eficaç de les mesures de protecció”.

Entre les actuacions de la Policia Local de Castelló sobre la base d’aquest protocol està el del trasllat de les víctimes a Comissaria Provincial del Cos Nacional de Policia per a la interposició de la denúncia, seguiment de víctimes i de les ordres de protecció, així com acompanyament a jutjats, entre altres gestions de suport i protecció a les dones víctimes del terrorisme masclista en coordinació i col·laboració amb la Policia Nacional. 

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,060FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló ‘passa’ al Consell el tema de la reconversió de l’oci nocturn mentre Vila-real busca alternatives

Mentre el govern de Castelló insta a la Conselleria a què faça canvis perquè estos locals puguen traure terrasses com fa el de la restauració, a Vila-real, l'alcalde entén que açò podria generar un malestar entre l'hostaleria a la qual se li demana altres requisits.

El Consell aprova un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Vila-real per a donar continuïtat a l’oficina PROP

Les oficines PROP mixtes faciliten els tràmits de la ciutadania amb la Generalitat i integren els principals serveis municipals.

El Consell col·labora amb la Federació Gestora de Gaiates de Castelló per a promocionar les festes de la Magdalena

Turisme Comunitat Valenciana contribuirà econòmicament amb 40.000 euros a través d'un conveni de màrqueting col·laboratiu.

El DOGV publica el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana

El DOGV ha publicat este matí el decret pel qual es confina la Comunitat Valenciana i les mesures especials adoptades a diferents localitats d'Alacant, València i Castelló.

Alfafar reclama a la Conselleria la posada en marxa de la segona planta del centre de salut d’Orba

El ple d'Alfafar aprova reclamar a Conselleria de Sanitat la dotació de subministraments i serveis de la segona planta del Centre de Salut del Barri Orba.
- Advertisement -

: Valencià