Castelló reparteix el llibre de la no-festa sense cap projecte fester a la vista

En un acte a l'aire lliure i aforament limitat i presència escasa, s'ha repartit el llibre de la Magdalena 2020 que va quedar suspesa.

En l’explanada del Palau de la Festa (actualment Centre d’atenció ciutadana) ha sigut l’escenari per a la presentació del Llibre de la Festa de la Magdalena 2020, les festes suspeses a causa de la covid-19 el passat mes de març.

El nou regidor de festes Omar Braina acompanyat de la seua antecessora Pilar Escuder, han fet el lliurament a les corts del Llibre de la Festa que anava a ser el del 75 aniversari de les festes de la Magdalena. En paraules del mateix regidor a la festa l’objectiu és reiniciar “el cicle festiu del 2020” quan creixen els dubtes sobre la suspensió de la Magdalena 2021 després que Cádiz anunciara la suspensió del seu carnestoltes 2021.

La Comissió de Festes: amb repegats i sense respostes

No pareix massa probable que l’onada de cancel·lació d’esdeveniments a causa de la covid-19 deixe la porta oberta a cap celebració que supose la concentració de gent. De moment cap organisme de les festes de Castelló ha donat un pas endavant per tal de fer front a la situació de celebrar o no Magdalena 2021.

D’actes més propers com ara la Cavalcada de Reis tampoc s’han desvetlat incògnites, se tracta sense cap dubte d’un dels actes on més concentració de masses hi ha. A 3 mesos de Nadal tampoc s’ha dit res sobre la preparació d’esta festa que requereix en circumstàncies normals un gran esforç de la Junta de Festes.

Els estatuts continuen sense veure la llum i és que, segons ha pogut saber Actualitat Valenciana, la falta d’acord entre els grups i el departament jurídic mantenen parada la reforma i això allargarà encara més el període de transició on ni hi ha Junta de Festes com se coneixia ni un organisme votat per l’Assamblea de Festes, que tampoc s’ha convocat.

Això ha suposat que hagen començat els primers repegats en la jerarquia de l’organisme fester mentre s’allarga l’espera d’un projecte que puga sostenir-se amb un marc legal i siga de consens en el món fester.

CatalanSpanish