La Unió de Consumidors reclama mesures a RENFE davant “el maltractament dels usuaris de Rodalia”

Davant les contínues queixes relacionades amb els serveis de rodalia entre València i Castelló que ofereix RENFE, des de la Unió de Consumidors de Castelló “exigim novament una solució dels problemes, donat el greu trastorn i la falta de confiança que està generant aquesta situació, al marge dels problemes econòmics i personals que estan patint els usuaris”.

En conseqüència, “exigim a RENFE un compromís de puntualitat real, així com algun tipus de mesura que vincule a l’empresa amb aquest, de manera que les indemnitzacions oferides suposen un estimule per al compliment d’aquest compromís”.

Per exemple, “mitjançant el lliurament d’abonaments mensuals gratuïts a tots aquells passatgers que, amb el còmput mensual, hagen patit retards superiors a les dues hores (incloent-hi cancel·lacions)”. Així mateix, “a fi de facilitar aquesta compensació i en compliment dels requisits de transparència que ha de complir tota empresa lligada a l’administració, RENFE hauria de publicar a través de la seua pàgina web els minuts de retard de tots els trens de rodalia”.

En qualsevol cas, “exigim igualment que s’establisquen solucions que acaben amb el problema i que no es queden en meres manifestacions de compromisos que, fins hui, s’han quedat en paper mullat”.

Per a finalitzar, són contundents, “si no hi ha fiabilitat, s’optarà per la utilització d’altres mitjans de transports (fins i tot privats), acabant amb un servei que funcionava correctament”.

CatalanSpanish