El ‘running’, un esport cada vegada més consolidat en la província de Castelló

A més, també és un incentiu que en la Província hi haja cada vegada més maratons, tant d'asfalt com de muntanya, que s'organitzen pràcticament totes les setmanes es realitzen en tots els racons de Castelló.

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap.

El ‘running’ és la carrera contínua que es realitza a l’aire lliure, fins ací tot normal, però per què ha crescut tant la gent que pràctica aquest esport en la província de Castelló?
Segons els experts, la crisi ha sigut un element fonamental, ja que és un esport econòmic, i que a part de tindre beneficis per a la salut, també ajuda a alliberar-te de l’estrés i els problemes del dia a dia, conéixer gent i fer nous amics.

A més, també és un incentiu que en la Província hi haja cada vegada més maratons, tant d’asfalt com de muntanya, que s’organitzen pràcticament totes les setmanes es realitzen en tots els racons de Castelló. Les que més predominen en la nostra geografia són les de muntanya.

PublicitatAVL

Un altre dels factors a tindre en compte, és el clima que té la província, la qual cosa permet practicar esport pràcticament tots els dies de l’any.
És evident que Castelló és un focus del ‘running’, ja que aquesta tendència és molt visible, quan es visita qualsevol punt de la província, es pot veure a qualsevol hora i lloc a persones practicant aquest esport.

A més, els amants de les maratons, tenen l’avantatge que els ajuntaments quasi tots els municipis i molt activament la Diputació amb el seu programa ‘Castelló Escenari Esportiu’, promoció aquest esport, realitzant carreres per tot el territori, tant en l’àmbit professional com en l’aficionat.

Les xarxes socials també han tingut un paper important en el foment de la pràctica d’aquest esport, ja que hi ha moltes webs, blogs i grups de Facebook per als amants de les maratons. A més, en els murs de molts usuaris d’aquesta xarxa social, pengen fotos de les carreres a les quals assisteixen, i informació dels reptes i assoliments que aconsegueixen.

Carreras en la Província de Castelló al maig

– Almenara Xtrem. 6 de maig. Carrera que es realitza per la muntanya i que té un fi benèfic, enguany sota el lema ‘Salvem l’Agüelet’.

Penyagolosa Trails. 12 de maig. Una carrera en la qual participen 2100 persones, es divideix en tres categories diferents. Aquesta carrera és un referent tant a escala nacional com internacional, promocionant l’esport a l’aire lliure amb el respecte a la naturalesa.

– 15K Benicarló. 20 maig. Muntanya, que transcorre en el terme rural, passant per les zones més emblemàtiques del municipi.

Volta al terme Fondeguilla. 26 de maig. Muntanya, que té la seua eixida en el Marianet.

Rodeno Cursa Nules 18k. 27 maig. Muntanya.

Esta publicació està disponible en : Valencià