Castelló prepara la Cavalcada de Reis “més segura” adaptant-se al protocol de la FEMP

La temàtica d'enguany versarà en el circ i tres companyies d'animació participaran al costat de 14 carrosses amb plataformes noves i muntades per monitors de l'Escola Taller.

Entre 400 i 500 participants, 8.000 kilograms de caramels, i temàtica de Circ, que comptarà amb tres grups d’animació. Així serà la Cavalcada de Reis de Castelló d’este 5 de gener. Però també serà una de les que amb més mesures de protecció i seguretat contarà. De fet, enguany la desfilada reial, com ha pogut saber Actualitat Valenciana, s’ha adaptat al protocol de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Això vol dir que les 14 carrosses que participaran tenen les plataformes noves amb les corresponents baranes i faldons que pertoca. Una inversió que li ha suposat al Patronat de Festes, al voltant de 20.000 euros a més de “tres mesos del treball dels monitors de l’Escola de Tetuan XIV”, segons han informat fons del Patronat.

A més, com sempre, hi ha un dispositiu de personal de seguretat que a més dels efectius pertinents de la Policia Local, Protecció Civil i altres voluntaris de diferents organitzacions i ens festers, “tots identificats degudament amb armilles grogues”, indiquen des de l’organització.

Una altra de les novetats és que es posarà tanques pel tros de recorregut de l’avinguda Lledó, “ja que es tracta d’un punt important d’aglomeració de gent i per tant cal augmentar la seguretat”. D’altra banda, també es manté la prohibició de llançar caramels al pas de la comitiva pel carrer Major a causa de les seues dimensions.

Amb tot, s’esperà que siga com sempre un dels esdeveniments més multitudinaris de la cita nadalenca i que Ses Majestats puguen gaudir d’una benvinguda castellonenca com cal. Cal recordar que, com sempre, els Reis d’Orient, arribaran al Grau, des de les Illes Columbretes a les 16:00 i la Cavalcada de Castelló començarà a les 19:00 des de l’avinguda Lledó, seguint per la Plaça Maria Agustina i pel carrer Governador, i repetint el recorregut de l’any passat.

CatalanSpanish