sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Castelló es convertirà en ciutat sostenible amb solucions urbanes innovadores a escala europea

Castelló aborda aquesta setmana com afrontar el repte del canvi climàtic i definir un full de ruta per a avançar cap a una ciutat sostenible amb l’horitzó 2050. L’Ajuntament de Castelló, a través de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica, ha organitzat tres jornades de treball emmarcades dins del programa europeu UNaLab “per a explorar les solucions urbanes innovadores basades en la naturalesa a partir de les experiències en àrees de demostració de ‘living lab’, que s’estan implementant en les tres ciutats principals d’UNaLab, com són Tampere, Eindhoven i Genova”, ha destacat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

La primera d’aquestes jornades, que s’ha celebrat en el mateix Ajuntament, ha reunit a tècnics de les àrees d’Urbanisme, Serveis Públics i Sostenibilitat Ambiental i als regidors Rafa Simó i Sara Usó, amb l’objectiu de definir els reptes de ciutat (‘Ambition City’) en sessions de treball de cocreació dirigides per les doctores Elke donen Ouden i Rianne Valkenburg, de la Universitat de Tecnologia d’Eindhoven, i responsables del procés de crear visions i fulls de rutes compartides dins del projecte UNaLab.

Segons ha explicat Marco, “aquest projecte europeu, en el qual Castelló participa com a ciutat seguidora, ens permetra desenvolupar una visió i full de ruta per a respondre al repte del canvi climàtic d’una manera sostenible amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida en les ciutats amb solucions basades en la naturalesa”. El programa de treball inclou també una jornada en l’Espaitec.

El resultat d’aquestes sessions de treball serà utilitzat per a desenvolupar futurs escenaris per a solucions basades en la naturalesa i la resiliència climàtica en la ciutat, i posteriorment desenvolupar fulls de ruta per a aconseguir els objectius de ciutat.
El partenariat d’UNaLab està compost per 29 socis de 10 ciutats europees amb algun soci no europeu, incloent-hi ajuntaments, centres de recerca, empreses i indústries. El projecte ‘Urban Nature Labs’ en el qual participa l’Ajuntament de Castelló com ‘Follower City’ és finançat per la Comissió Europea.

UNaLab se centra en la gestió de l’aigua ecològica urbana, acompanyada de mesures ecològiques i un disseny urbà innovador i inclusiu. Les tres ciutats principals d’UNaLab: Tampere, Eindhoven i Genova, tenen una trajectòria en solucions intel·ligents i orientades als ciutadans per al desenvolupament sostenible. Donen suport a 7 ciutats seguidores: Stavanger, Praga, Castelló, Cannes, Basaksehir, Hong Kong i Buenos Aires, a més de compartir experiències amb observadors com City of Guangzhou i la xarxa brasilera de Smart Cities.

Últimas noticias

Contenido relacionado