28.9 C
Valencia

Subcontractar autònoms o pimes serà “obligatori” en les obres adjudicades per l’ajuntament de Castelló

En cada projecte s'acordarà quin serà el percentatge de subcontractació que l'empresa adjudicatària ha de complir i s'oferirà també una nova base de dades de professionals interessats a prestar serveis.

- Publicitat -AVL

L’ajuntament de Castelló ha acordat dins del pla d’obres de reactivació econòmica que, a partir d’ara, en cada plec de condicions per optar a projectes municipals s’inclourà “obligatòriament” una part de subcontractació “d’una pime o autònom, preferentment local” per ajudar així a reactivar l’economia castellonenca.

El portaveu de l’equip de govern, Rafa Simó, ha explicat que este acord pres en Junta de Govern pretén “beneficiar també els xicotets” perquè no es queden exclosos en uns moments de crisi. Així en els projectes inferiors a 500.000 euros s’haurà de contractar “en un percentatge significatiu que es fixarà en casa cas” a microempreses i autònoms i en el cas d’imports superiors a 500.000 euros, la subcontractació serà de pimes de tota mena.

NOVA BASE DE DADES OBERTA

Simó ha explicat també que una altra de les novetats serà que l’ajuntament “crearà una base de dades oberta, és a dir no només per estos moments, “on a través de la web de l’ajuntament “tots aquells que estiguen interessats a prestar serveis a l’ajuntament, podran inscriure’s indicant les seues dades i serveis o sectors de treballs”.

Esta base oberta tindrà un doble objectiu, “d’una banda convidar a estes menudes i xicotetes empreses a què registren la seua activitat dins d’un llistat que l’ajuntament pot emprar i d’altra servir també per a oferir la base a les grans empreses que opten als plecs de contractació municipals com a possible font perquè troben les pimes, micropimes o autònoms que requerirà cada projecte al qual s’opte requerisque subcontractar”, ha detallat Simó.

Es preveu que esta base de dades estiga oberta a partir d’este divendres. A més, cal dir que este acord per afavorir que pimes i autònoms no es queden enrere en estos aspectes i tinguen una nova possibilitat de reactivar-se econòmicament a través de les subcontractes, s’aprova just abans que s’aproven altres projectes com el d’execució de les obres del col·legi Herrero, amb un pressupost de 2,7 milions d’euros + IVA i un període d’execució de quinze mesos. D’esta manera, la nova condició de percentatge de subcontractació ja podria ser aplicada a estes obres.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,710FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de Castelló estableix quatre dies de treball presencial i una jornada de teletreball

El diputat de Recursos Humans, Santiago Agustí, explica que amb esta resolució revisable d'adaptació a la nova realitat es pretén garantir la salut dels treballadors i els usuaris.

Moncofa sol·licita a la Generalitat que inicie ja les obres del centre de salut i l’ampliació de serveis

L'alcalde es reuneix amb representants de Conselleria per a conéixer la marxa d´este projecte tan important per al municipi.

Detenen a una dona per maltractar a l’anciana a la qual cuidava al seu domicili

La sospitosa va propinar puntades a la víctima, de 90 anys i malalta d'Alzheimer.

Onda reinventa la Fira de Sant Miquel i suma nous comerços

Tendes d'electrodomèstics, de ceràmica artística o d'esports s'han sumat enguany a esta fira del comerç que en lloc de concentrar les casetes d'expositors en un mateix lloc planteja una ruta per les tendes amb sortejos de vals regal.

Una línia de Tram connectarà Alacant amb l’hospital de Sant Joan

Ximo Puig ha anunciat esta mesura en el Ple de les Corts Valencianes.
- Advertisement -

: Valencià