Castelló suma 34 altes per covid pero registra 2 noves víctimes mortals

Les xifres de la primera setmana d’inici de la desescalada deixen este dimarts 34 noves altes a la província de Castelló però també sumen 2 noves víctimes mortals.

Tot i això, les dades de persones ingressades segueixen baixant a poc a poc, segons afirmen des de Conselleria, i en estos moments els distints departaments de Salut de Castelló tenen 58 persones ingressades, de les quals 14 es troben a l’UCI.

La Consellera de Sanitat, Ana Barceló ha oferit estes dades en la seua compareixença on ha explicat que “a partir d’ara”, les xifres de positius per covid es basaran en el mateix criteri que empra el Ministeri de Sanitat per evitar la discrepància de xifres de positius. És a dir, “en els positius confirmats en les proves PCR i no en els tests ràpids”.

Barceló ha reiterat de nou que la “confirmació definitiva d’un positiu és a través de les proves PCR” però que els tests ràpids que fins ara també es computaven en les dades que oferia la Conselleria, ja no seran comptabilitzats quan es fan públics els números. De fet, este dimarts, ni tan sols s’ha oferit els desglossament de positius per provincies i ha apuntat els 69 positius a tota la Comunitat ja que en canviar el criteri, les xifres, baixen sensiblement.