Castelló ‘suspén’ en la reducció d’emissions de CO2 prevista en un 20% menys

La regidoria de Transició ecològica ha presentat un informe que, a falta de tindre les dades de transport, xifra el descens en un 13%, set punts per davall de l'objectiu previst

Amb un increment d’emissions al sector domèstic i un parc d’habitatge embellit en què el 85% dels edificis no passaria l’anomenada “itv d’edificis” per falta d’eficiència energètica, Castelló suspén en els objectius previstos de reducció de CO2, marcats el 2007.

Esta és una de les principals conclusions de l’informe presentat per la regidoria de Transmissió Ecològica on, tot i que les dades d’entre 2008 i 2018 sí que reflecteixen un descens del 13% d’estes emissions, l’objectiu marcat de reduir-lo en un 20% no ha pogut assolir-se.

El regidor responsable de l’àrea, Fernando Navarro ha explicat els principals punts d’este estudi on apareixen dades tan interessants com que tot i que la reducció de les emissions en esta dècada ha estat fins al 13%, però falta molt per aconseguir les fites.

Entre les reflexions que Navarro ha volgut fer, està la de la necessitat de la intervenció de les administracions públiques a l‘àmbit privat, ja que este és la principal font generadora d’estes emissions. El regidor ha reconegut que l’impacte de les més de cent accions que s’han portat a terme no ha sigut tan bo com s’esperava.

D’altra banda també resulta curiós veure que s’hi han reduït les emissions derivades de l’enllumenat públic i del sector serveis, però en canvi s’ha augmentat el consum energètic a l’àmbit domèstic en els últims 10 anys. I en este aspecte, cal tindre en conter que la no reducció en les esferes privades fa que s’arribe a les xifres desitjades.

Com a conclusió, Navarro ha apuntat que tot i els esforços i el compromís en el pacte de les alcaldies “és evident que fa falta un impuls important per la descarbonització de la ciutat”.

CatalanSpanish