Castelló tanca la campanya de salvament en platges amb més de 500 actuacions

El servei municipal de salvament en platges ha tancat la temporada 2017 amb més de mig miler d’intervencions en les platges del Pinar, Gurugú i Serradal, segons el balanç facilitat per l’àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Castelló. Les actuacions més freqüents han correspost a picades (insectes, peix arrapa i meduses) amb 256, seguides de les atencions per ferides, amb 119 intervencions. També s’han registrat 19 rescats de banyistes al llarg d’aquests quatre mesos.

La platja del Pinar ha sigut la que més actuacions ha requerit amb un total de 228 en els tres mesos que ha estat en marxa l’operatiu municipal de salvament i socorrisme en les platges de Castelló. Per període, el mes de juliol ha sigut el que ha registrat un major nombre d’actuacions amb una mica més de 200, seguit d’agost.

Rovira  

Castelló ha destinat enguany més de 340.000 euros al servei municipal de salvament en platges que, per primera vegada, s’ha integrat en l’àrea de Seguretat Pública de l’Ajuntament amb l’objectiu de “millorar la coordinació de tots els serveis implicats en cas d’emergència, tant municipals com d’altres administracions”, segons ha subratllat el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo.

Des de l’1 de juny i fins al 30 de setembre, l’Ajuntament de Castelló desplega en les platges del Pinar, Gurugú i Serradal un equip format 13 socorristes aquàtics, quatre llocs d’atenció equipats (postes), set torretes de vigilància, un cap de platja, una embarcació (amb patró), una ambulància tipus UCI amb infermer i tècnic en emergències sanitàries, un quad 4×4 i dues taules de salvament.

El Pla d’Actuació Municipal davant Emergències en les Platges de Castelló integra l’actuació de Policia Local, Bombers, Servei Municipal de Salvament en Platges, Salvament Marítim, Servei d’Emergències Sanitàries i resta de serveis que puguen arribar a intervenir en una situació d’emergència.

 

PublicitatJuega Limpio Orihuela