Castelló adaptarà la Fira de la Taronja a la situació sanitària per la Covid-19

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló prepara una nova edició del mercat de venda directa de cítrics de la Fira de la Taronja adaptada a la situació de Covid-19. Sobre aquest tema, prepara un decret que permeta el compliment de les mesures sanitàries.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, explica que a causa de la pandèmia enguany “hem hagut de realitzar una ordenació específica per a garantir la seguretat i les condicions sanitàries dels productors i els visitants”. Afirma que a causa de la Covid-19 la Fira començarà amb unes setmanes de retard respecte al seu calendari habitual i que en la major brevetat possible, una vegada finalitze el tràmit administratiu, es concretarà la data d’inici de l’activitat, que es prolongarà fins a la segona meitat del mes de maig.

El regidor ressalta que es planteja concentrar als prop de 50 productors en la plaça Fadrell per a facilitar la vigilància de l’activitat però també analitzen alternatives tècniques per a utilitzar altres espais en el cas que no siga possible situar a tots els participants en només un lloc. Les diferents casetes mantindran una distància de seguretat i es disposarà hidrogel.

La Fira de la Taronja és una iniciativa que enguany complirà la seua onzena edició i que es duu a terme per a fer costat al sector citrícola de Castelló possibilitant la venda directa sense intermediaris. Se celebra cada diumenge i poden participar citricultors empadronats a Castelló i les terres del qual siguen a la ciutat.

CatalàEspañol