Álvaro: “Estem molts satisfets d’haver-hi aconseguit una modificació de la llei per afavorir a les tavernes”

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts Valencianes i portaveu de Sanitat de Compromís en els assumptes relatius a les comarques de Castelló, Mònica Àlvaro, s’ha mostrat “molt satisfeta” per “la labor de consens propiciada per Compromís i per la resta de grups parlamentaris per a aconseguir una modificació en la Llei de Salut Pública que suposa una eixida legislativa per mantenir l’activitat de les tradicionals tavernes castellonenques sense que això supose una alteració pel que fa a la resta de pobles valencians”.

Àlvaro lamenta que “les anteriors legislatures, amb el PP en l’Ajuntament i en la Generalitat, no foren capaços de treballar per a cercar una solució”. En aquest sentit, ha subratllat “la modificació dóna un marge als ajuntaments per a regular i, si es donen els requisits, autoritzar la venda i consum en llocs determinats, així com en espais de tradició gastronòmica”.

D’aquesta forma, segons Àlvaro, “la continuïtat de l’activitat tradicional en les tavernes queda garantida si l’Ajuntament de Castelló modifica les ordenances i sempre complint amb la prohibició de venda i consum a menors i compaginant també el dret al descans dels veïns”.

Per a la portaveu adjunta del Grup Compromís, “al final s’ha aconseguit el suport de tots els grups en una esmena a la Llei de Salut Pública que ajuda a mantenir una tradició local a Castelló”.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís en la capital de la Plana, Ignasi Garcia ha manifestat que “el canvi legislatiu acordat a la comissió de sanitat suposa una oportunitat pel manteniment d’una tradició castellonenca i també pel manteniment de l’activitat dels locals de la zona de les tasques i l’acord ha estat fruit del treball conjunt dels grups”. Així mateix, “aquest pas per desbloquejar la situació de les tasques és només un camí. El soroll va per una altra banda, i tots estem compromesos a buscar una solució”.