La tempesta obliga a activar el pla d’emergències a Castelló per la intensitat de la pluja

Castelló ha registrat durant la tempesta d’esta matinada intensitats superiors als 10 litres per metre quadrat en 10 minuts i als 30 en una hora, la qual cosa equival a pluges torrencials, i que han obligat a decretar el pla municipal d’emergències per pluges.

La forta aiguarrada, que s’ha concentrat entre les 3:00 i les 7.00 del matí encara que amb major intensitat entre les 4.00 i les 6.00 hores, ha deixat 88,4 l/m² en l’estació meteorològica del Centre Urban; 82,4 l/m² en Tetuan i 40 l/m² en el Palau de la Festa. Malgrat la intensitat, la ciutat ha recuperat la normalitat en molt poc de temps gràcies al treball de l’àrea d’Emergències i de les brigades municipals.

La situació ha fet que des del Centre Integral Municipal de Seguretat i Emergències s’hagen atés un total de 33 serveis relacionats amb les pluges. Entre ells, sis han correspost a assistències a conductors que han tingut avaries en els seus vehicles en travessar basses d’aigua; altres tres per xicotetes inundacions en habitatges; 12 per tapes d’embornal fora de lloc i 12 més relacionats amb corts de vials, carrers inundats per obstrucció del clavegueram i acumulacions d’aigua que impedien o dificultaven la circulació de vehicles.

Entre els vials afectats, a les 6.41 s’ha tallat accés a Castelló des de rotonda de la Coma i també ha ocorregut el mateix en l’accés a l’antiga nacional des de la Magdalena. La ronda Sud, a l’altura del Ciutat de Castelló, i la ronda Nord, en el pas inferior a l’altura de l’avinguda del Lledó, també s’han hagut de tallar al tràfic a primera hora del matí. Totes s’han pogut reobrir este mateix matí gens més acabar les pluges.

En la Marjaleria, la Segona Travessera s’ha taponat a l’altura de les vies del tren a causa de deixalles arrossegades per la pluja. També s’han vist afectats alguns edificis municipals, com l’estadi Castàlia on s’ha inundat el túnel d’accés al camp, pel qual les brigades municipals han acudit per a retirar l’aigua així com altres desperfectes en vestuaris i sala de premsa, un estadi que este mateix matí ha visitat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, al costat de tècnics municipals i a la Policia Local.

Per la seua banda, la regidora de Turisme, Patricia Puerta, també ha visitat les platges del Pinar, Gurugú i Serradal i la zona de Marjaleria per a conéixer com estava funcionant l’evacuació d’aigua a través de les séquies.

També s’ha registrat un accident per culpa de la pluja en el camí Caminàs, en el qual afortunadament no s’han registrat ferits. Policia Local i Bombers també han retirat un arbre que havia caigut sobre la vorera i zona d’aparcament en l’avinguda Sos Baynat així com un tros de mur en Tetuan. Passades les 11.00, Emergències Comunitat Valenciana ha decretat la fi de la preemergència per risc de pluges en el litoral de Castelló.

CatalanSpanish