11:03 pm - Tuesday, 26 May 2020

Castelló autoritza la instal·lació del 50% de les taules de les terrasses

- Publicidad -Reciplasa Vila-real

Els titulars poden demanar l'ampliació de superfície i es resoldrà sota criteris de compatibilitat d'usos de l'espai i accessibilitat.

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus
- Publicidad -Escalante GVAMobilitat
- Publicidad -CastelloTributs CaixaOntinyent
- Publicidad -CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

La Junta de Govern Local extraordinària de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat l’aixecament de la suspensió de les autoritzacions per a la instal·lació de taules i cadires per a terrasses en la via pública, així com l’aixecament de la suspensió de l’activitat de les terrasses instal·lades sobre la base d’autoritzacions o concessions demanials atorgades pel consistori per a l’explotació de bars o cafeteries en equipaments o espais de titularitat municipal.

“Dilluns farem un pas més en la desescalada i la reactivació econòmica i social de Castelló amb l’entrada en la Fase 1. Després de dos mesos tancades, el sector de l’hostaleria podrà reobrir les seues terrasses amb una sèrie de condicionants que tenen com a objectiu conjugar l’activació de l’activitat econòmica i el gaudi dels usuaris, amb l’establiment de les mesures d’ocupació de l’espai públic que permeta el compliment de la seguretat i el distanciament social”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible i Ús de l’Espai Públic, Jorge Ribes.

Així, sobre la base de l’acord municipal aconseguit que entrarà en vigor a partir de demà, 18 de maig, amb l’entrada de Castelló en Fase 1 de la desescalada, i en aplicació de l’Ordre SND/399/2020, de 9 de maig, per a la flexibilització de determinades restriccions d’àmbit nacional establides després de la declaració de l’estat d’alarma, s’autoritza la instal·lació del 50% de les taules permeses sobre la base de la corresponent autorització municipal vigent en el moment de la declaració de l’estat d’alarma (14 de març).

Es consideren terrasses a l’aire lliure tot espai no cobert o tot espai que no estant cobert estiga envoltat lateralment per un màxim de dos parets, murs o paraments. En tot cas, haurà d’assegurar-se que es manté la deguda distància física d’almenys dos metres entre les taules o, en el seu cas, agrupacions de taules. Si per la dimensió de l’espai, en la superfície originàriament autoritzada pel consistori, no és possible la instal·lació del 50% de les taules permeses en l’autorització, s’haurà de reduir el nombre de taules a instal·lar a fi d’adequar-les a l’espai autoritzat.

No obstant això, s’obri la possibilitat de sol·licitar l’ampliació de superfície, que es resoldrà previs informes corresponents que atendran a, entre altres criteris, les dimensions i característiques de l’espai sol·licitat, la necessitat de garantir l’espai suficient per als vianants, la compatibilitat dels diferents usos de les vies públiques, el compliment de la normativa d’accessibilitat, la convivència amb el trànsit rodat o facilitar en la mesura que siga possible l’exercici de les activitats econòmiques.

Tot això, “amb la finalitat de garantir la seguretat de les persones i el compliment en tot cas de la normativa obligatòria dictada per les autoritats sanitàries”, ha indicat Ribes. A més, segons especifica l’acord, “en cap cas s’autoritzaran ampliacions que impliquen un nombre de taules i cadires superior a l’inclòs en l’autorització vigent en data 14 de març de 2020”.

Obertura de cementeris

D’altra banda, hui també s’obriran els dos cementeris de Castelló, seguint les directrius de les autoritats sanitàries. En tots dos recintes s’han dut a terme treballs de desinfecció i neteja i es permetrà l’entrada de l’1/3 de l’aforament.

La ciutadania ja podrà reprendre les gestions administratives i l’horari d’obertura serà l’habitual, de 9.00 a 19.00 hores.

Esta publicació està disponible en : Valencià

Rovira

També te pot interessar

Últimes notícies

Metges d’atenció primària de la Comunitat i de tot l’estat qüestionen què passarà i com serà este servei en “l’era COVID”

El Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) organitza este dimecres, 27 de maig, a les 18 hores, un debat en línia sobre "Present i...

STEPV rebutja la tornada a les aules al juny dels últims cursos de cada cicle

El sindicat de treballadors de l'ensenyament del país valencià, STEPV, "rebutja" la mesura que es preveu adoptarà la conselleria d'Educació de què a...

Quatre detinguts per simular el segrest d’un pacient ingressat per un presumpte positiu per coronavirus

De forma paral·lela, els segrestadors també es van posar en contacte amb els pares i un altre germà del suposat segrestat, que es trobaven a Algèria, exigint-los el pagament d'un rescat.

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola a dos empreses de Múrcia.

El Govern inclou el port d’Alacant entre els ports d’entrada a Espanya

El Govern inclou els ports de Santander i Alacant entre els ports d'entrada a Espanya.

Esta publicació està disponible en : Valencià