Castelló triplicarà el sòl classificat com protegit per a reduir un 70% el sòl urbanitzable

Els partits del Pacte del Grau presenten un document de síntesi amb les cinc línies estratègiques del pla: infraestructura verda, mobilitat, classificació del sòl, dotacions i Marjaleria.

563

El Govern municipal presenta les línies estratègiques del nou model urbanística, que triplicarà el sòl classificat com protegit respecte a l’anterior ordenament i reduirà un 70% el sòl urbanitzable.
“El Pla General de Castelló, ara en redacció, plasma una nova manera d’entendre l’urbanisme que passa per la regeneració urbana, per retornar espais a la ciutadania, incorporar la perspectiva de gènere i apostar per la mobilitat sostenible”, ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco
L’ajuntament ha realitzat la presentació d’un document de síntesi del Pla General que reflecteix el consens aconseguit pels tres partits del Pacte del Grau (PSPV, Compromís i Castelló en Moviment), consens, al qual han convidat a sumar-se a les altres dues forces polítiques amb representació municipal (PP i Ciutadans). La primera edil ha estat acompanyada per la vicealcaldessa, Ali Brancal; el regidor d’Urbanisme i portaveu del Grup Municipal Socialista, Rafa Simó; el portaveu de Compromís, Ignasi Garcia, i el de CSeM, Xavi del Senyor.
Una altra de les claus del nou ordenament urbanístic serà la Infraestructura Verda per a garantir una utilització racional del sòl. Segons ha explicat l’alcaldessa de Castelló, “es tracta d’una xarxa interconnectada dels espais de major valor ambiental, paisatgístic, agrícola i cultural, que també té la seua projecció a escala urbana, que harmonitza els nous creixements garantint els objectius de protecció del territori per a crear espais de qualitat, inclusius i saludables per a la ciutadania”.
“Una aposta per millorar la qualitat dels espais urbans i del terme municipal en el seu conjunt, ha afegit Marco”, que es tradueix a triplicar la superfície de sòl protegit (de 17 a 53 milions de metres quadrats) o reduir un 70% el sòl urbanitzable, com per exemple en Mestrets i Marjaleria.
“Un urbanisme que transformarà Castelló en una ciutat més sostenible també des del punt de vista de mobilitat, amb més protagonisme de vianants i ciclistes gràcies a l’extensió de vies ciclopeatonals, reservant espais per a vianants i apostant per un ús més racional del cotxe privat amb el tancament de la ronda de circumval·lació o la incorporació de pàrquings dissuasoris, entre altres mesures”, ha apuntat l’alcaldessa.
Apostem per un desenvolupament urbanístic sostenible, un urbanisme bla, que minimitze impactes, que congele nous desenvolupaments i que recupere els valors naturals de l’espai amb el disseny d’un parc de marjal que valore la biodiversitat de la Marjaleria, però també que dignifique la vida, ha finalitzat Marco.