Castelló dinamitza el shopping nadalenc amb el seu ‘Umbrella Sky’

La capital de la Plana se suma a la proposta ‘Umbrella Sky’, sorgida a Portugal, decorant la plaça de la Pescateria d'ombrel·les blanques il·luminades.

Publicitat

Passejant sota la pluja… de llums led! D’esta forma tan màgica es viuen enguany el Nadal a Castelló per a abrigallar les eixides per la ciutat i dinamitzar el shopping, un dels grans al·licients del turisme, a més de les visites monumentals i la gastronomia.

Un fenomen ornamental complementat amb una moqueta nadalenca i un acolorit bosc d’arbres de Nadal. Una invitació a l’assossegat passeig nocturn i a visitar els establiments comercials. I a més, sis ‘jardins efímers i sostenibles’ en diferents emplaçaments de la ciutat, entre ells la plaça Major.

PublicitatRovira  

Castelló de la Plana reinventa enguany el seu Nadal. I a les habituals i tradicionals propostes lúdiques –mercats, fires, càntics corals, pesebres, tallers infantils, representacions teatrals…– suma aquestes Pasqües el ‘Umbrella Sky’. En què consisteix? A cobrir de paraigua el cel d’una zona comercial per a donar-li un toc especial, màgic, que anime a passejar per ella, detindre’s en els aparadors i dinamitzar el shopping.

Esta curiosa proposta es va gestar en 2012 en la xicoteta localitat portuguesa d’Águeda, al sud de Porto, i donat l’impacte de la seua originalitat es va anar estenent per diversos països de tot el món, des del Japó als Estats Units passant per Europa. Un projecte d’art urbà de baix cost i alta repercussió social.

A Castelló, el ‘Umbrella Sky’ consisteix en el muntatge d’un cel d’ombrel·les blanques amb elements decoratius i una il·luminació led a manera de pluja, en la cèntrica plaça de la Pescateria, al costat de la plaça Major. Com el cinematogràfic ‘Cantant sota la pluja’ de l’inoblidable Gene Kelly… però en versió de ‘passeig urbà’ baix llums de baix consum. Un ‘celestial’ anar i vindre baix paraigua complementat amb el atrezzo d’una moqueta verda, molt nadalenca, i arbres de Nadal.

“El nostre objectiu és dinamitzar el comerç de la ciutat” amb esta instal·lació “que convida a passejar i a visitar els establiments”, explica el regidor d’Innovació Comercial, David Donate. Un projecte per a tota la campanya de Nadal que no sols captarà als veïns de la capital de la Plana i de municipis pròxims sinó també al turisme que la visite atret per les seues joies patrimonials –El Fadrí, la Cocatedral de Santa Maria, la Llotja del Cànem, el Teatre Principal…– i naturals –turó de la Magdalena, parc de Las Palmas– de la ciutat o la seua rica, saborosa i variada gastronomia.

Com a complement a aquest ‘Umbrella Sky’ està el ‘Passeig Nadalenc’, iniciativa que permet fer una ruta pels aparadors comercials especialment decorats amb motius nadalencs, i el cap de setmana previ a Nadal –20 i 21 de desembre– el roadshow nadalenc amb Elfas que, recorrent amb bicicleta els sis districtes comercials de Castelló i el Grau, repartiran els farinets (pans tradicionals) i postals nadalenques. I també sis ‘jardins efímers i sostenibles’ en les places Major, Verge del Carmen, Riu Terde i Mar Mediterrània, a més del Grup Sant Agustí i el Raval Universitari.

PublicitatJuega Limpio Orihuela