domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Castelló i València, en alerta taronja per nevades de 5 cm de grossària

Les províncies de Castelló i València estan amb alerta taronja (risc important) per nevades que deixaran 5 centímetres de grossària en 24 hores per sobre dels 300 metres, mentre que Alacant té avís groc (risc) per neu en zones de l’interior.
Segons informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) en la seua pàgina web, totes les comunitats es troben avui en alerta taronja o groga per pluges, vent, ones, temperatures mínimes i nevades que en punts de l’est i nord-oest peninsular deixaran acumulacions per sobre dels 300/400 metres.
Galícia té activat l’avís taronja (risc important) per neu en les províncies de Lugo i Orense amb una acumulació total de 4 centímetres per sobre dels 300-400 metres, i que continuarà l’endemà; a la Corunya hi ha alerta taronja per mar combinada del nord-est i ones entre els 4 i 6 metres.
Navarra manté l’avís taronja per valors mínims de fins a 10 graus sota zero en àrees dels Pirineus navarrés.
Les Illes Canàries estan amb avís groc per pluges, ratxes forta de vent que registraran 75 quilòmetres per hora i per fort onatge, mentre que en les Illes Balears, Mallorca té activada l’alerta groga en la serra de la Tramuntana per nevades en una cota propera als 400 metres.
Tota Castella i Lleó manté l’avís groc per neu o valors mínims que descendiran fins als 8 graus negatius en punts de la Serralada Cantàbrica i de la Ibèrica, i a Castella-la Manxa persisteix l’alerta groga per nevades en tota la comunitat, excepte Ciudad Real, que deixaran grossàries dels 2 i 4 centímetres.
Les comunitats situades en àrees de la meitat nord peninsular com Cantàbria, La Rioja, País Basc i Astúries tenen alerta groga per valors mínims que oscil·laren entre 2 i 8 graus sota zero.
Madrid té activat l’avís groc per neu en la serra amb acumulacions entorn dels 10 centímetres a uns 1.200 metres, i entorn dels 5 centímetres en cotes entre 900-1.000 metres; en el sud, oest, les Vegas i zones metropolitanes i Henares es preveuen grossàries properes als 2 centímetres a partir dels 600/700 metres.
Catalunya té avís groc a Barcelona, Girona i Lleida per valors mínim entre els 4 i 6 graus sota zero mentre que a Tarragona continua l’alerta groga per neu en àrees de la Depressió Central i en el litoral i prelitoral sud.
Les comunitats de Múrcia i Aragó i les províncies de Càceres (Extremadura) i Almeria (Andalusia) mantenen l’avís groc per fort onatge, neu o fred.
L’Aemet avisa que amb l’alerta taronja existeix un risc meteorològic important, fenòmens meteorològics no habituals i amb cert grau de perill per a les activitats usuals, i amb la groga no existeix risc meteorològic per a la població en general, encara que sí per a alguna activitat concreta.

Últimas noticias

Contenido relacionado