20 C
Valencia

Castelló-València en tren costa 15 minuts més que fa 30 anys segons denúncia la Unió de Consumidors

Esta organització de consumidors també reivindica que amb la nova normalitat "s'impulse que, en els nuclis urbans es facilite el desplaçament a peu o amb bicicleta"

- Publicitat -AVL

La Unió de Consumidors de Castelló denúncia que fer el trajecte Castelló-València en Rodalies costa una mitja de 15 minuts més que fa 30 anys. Este és l’exemple que posen per denunciar la “la deixadesa i inacció de l’administració per a resoldre este problema” en la setmana europea de la mobilitat.

Al mateix temps, esta organització de consumidors també reivindica que este any de la nova normalitat “s’impulse de forma decidida la possibilitat que, en els nuclis urbans, es facilite el desplaçament a peu o amb bicicleta, atés que són els únics que impliquen un millor distanciament social i, per tant, un millor control de la pandèmia”.

Al respecte, recullen demandes com la de continuar ampliant la xarxa de carrils bici, incrementar els aparcaments de bicicletes, bonificar l’ús del transport públic o sostenible per a acudir al lloc de treball en l’àrea urbana (per exemple, facilitant l’emmagatzematge/aparcament de les bicicletes, expedint targetes de transport, etc.).

Pel que fa al cridaner exemple amb què pretenen conscienciar la població, de la duració del trajecte ferroviari Castelló-Valencia, apunten que “mentre en 1989 era de 1h 14 minuts, en l’actualitat és de 1h 25 minuts; és a dir, malgrat una suposada millora dels equipaments, de l’evident existència de locomotores més eficients i de major potència, o la necessària modernització (…) el tren s’ha situat a uns nivells que, probablement, ens condueixen als anys 60”.

L’exemple va més enllà i afirma que “qualsevol persona que haja de realitzar un desplaçament entre València i Castelló pels motius que siguen, haurà d’emprar de tres hores i mitja a quatre hores (aprox.), desglossades de la següent forma: 80´ corresponents a desplaçaments entre l’estació i el domicili (20´ cap a l’estació; 20´ fins al lloc de treball/estudio/gestió; 20´ volta a l’estació; 20´ fins al domicili), més una altra 2h i 50´corresponents al trajecte al tren”.

D’altra banda, la Unió de Consumidors destaca “la necessitat que s’impulse la intermodalitat, perquè hi haja una connexió eficaç entre les xarxes de diferents tipus de transport públic: tren, autobús, carrils bici…,.I això, atés que la forma més eficaç per a desplaçar-se en transport públic implica la utilització de diversos mitjans de transport per a un mateix trajecte”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià