8.7 C
Valencia

Castelló-València en tren costa 15 minuts més que fa 30 anys segons denúncia la Unió de Consumidors

Esta organització de consumidors també reivindica que amb la nova normalitat "s'impulse que, en els nuclis urbans es facilite el desplaçament a peu o amb bicicleta"

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Unió de Consumidors de Castelló denúncia que fer el trajecte Castelló-València en Rodalies costa una mitja de 15 minuts més que fa 30 anys. Este és l’exemple que posen per denunciar la “la deixadesa i inacció de l’administració per a resoldre este problema” en la setmana europea de la mobilitat.

Al mateix temps, esta organització de consumidors també reivindica que este any de la nova normalitat “s’impulse de forma decidida la possibilitat que, en els nuclis urbans, es facilite el desplaçament a peu o amb bicicleta, atés que són els únics que impliquen un millor distanciament social i, per tant, un millor control de la pandèmia”.

Al respecte, recullen demandes com la de continuar ampliant la xarxa de carrils bici, incrementar els aparcaments de bicicletes, bonificar l’ús del transport públic o sostenible per a acudir al lloc de treball en l’àrea urbana (per exemple, facilitant l’emmagatzematge/aparcament de les bicicletes, expedint targetes de transport, etc.).

Pel que fa al cridaner exemple amb què pretenen conscienciar la població, de la duració del trajecte ferroviari Castelló-Valencia, apunten que “mentre en 1989 era de 1h 14 minuts, en l’actualitat és de 1h 25 minuts; és a dir, malgrat una suposada millora dels equipaments, de l’evident existència de locomotores més eficients i de major potència, o la necessària modernització (…) el tren s’ha situat a uns nivells que, probablement, ens condueixen als anys 60”.

- Publicitat -

L’exemple va més enllà i afirma que “qualsevol persona que haja de realitzar un desplaçament entre València i Castelló pels motius que siguen, haurà d’emprar de tres hores i mitja a quatre hores (aprox.), desglossades de la següent forma: 80´ corresponents a desplaçaments entre l’estació i el domicili (20´ cap a l’estació; 20´ fins al lloc de treball/estudio/gestió; 20´ volta a l’estació; 20´ fins al domicili), més una altra 2h i 50´corresponents al trajecte al tren”.

D’altra banda, la Unió de Consumidors destaca “la necessitat que s’impulse la intermodalitat, perquè hi haja una connexió eficaç entre les xarxes de diferents tipus de transport públic: tren, autobús, carrils bici…,.I això, atés que la forma més eficaç per a desplaçar-se en transport públic implica la utilització de diversos mitjans de transport per a un mateix trajecte”.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,315FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Pla d’Habitatge de Castelló xifra en 25 milions la inversió necessària per a cobrir la demanda habitatge social

La Regidoria d'Habitatge té el repte d'incrementar al costat del Consell el parc públic en aquesta legislatura i mobilitzar lloguers assequibles

Els centres educatius de Borriana es bolquen amb la formació en igualtat per a l’alumnat

A més de vestir arbres dels patis i elaborar papallones teixides amb #filsperlaigualtat, han preparat lectures, tallers i exposicions que reforcen el compromís i el suport amb les víctimes de la violència de gènere.

Bars de València, Sueca, Gandia, Alzira i Requena s’emporten els premis Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Un bar d’Eslida s’emporta el premi Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Compromís reclama un permís retribuït per als i les treballadores que han de cuidar a persones menors d’edat en quarantena per la Covid19

Actualment aquest permís només s'atorga per cura de les persones menors que han donat positiu, no per als que han de tindre cura de persones menors que guarden quarantena obligatòria sense estar contagiades
- Advertisement -

: Valencià