Castelló analitzarà l’ús del valencià a les xarxes socials en el Dia dels Drets Lingüístics

Monòlegs, música i col·loquis centraran la programació que prepara el consistori.

La Regidoria de Plurilingüisme i Foment del Valencià de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Francesc Mezquita, celebrarà el Dia dels Drets Lingüístics analitzant l’ús de la llengua a les xarxes socials. Els actes programats per als pròxims 3 i 4 de desembre s’adaptaran a les mesures sanitàries.

“Hem volgut donar a esta jornada un to actual i fresc i traslladar el debat sobre l’ús del valencià a les plataformes que concentren més l’atenció de les noves generacions”, ha explicat el regidor Mezquita. L’edil ha agraït la col·laboració dels participants i de les entitats en defensa de la llengua i dels drets lingüístics que col·laboren en esta jornada.

Així doncs, per al mateix divendres 4, Dia dels Drets Lingüístics, l’Ajuntament de Castelló ha previst realitzar un col·loqui sobre l’ús del valencià a les xarxes en què participarà la periodista i activista pel valencià Violeta Tena, la divulgadora literària i escriptora Irene Rodrigo, l’humorista i presentador Òscar Tramoyeres i la periodista d’À Punt Berta Bàidez. Els quatre analitzaran des de la seua perspectiva professional este assumpte en un debat que començarà a les 18.00 hores al Menador Espai Cultural i que es podrà seguir en línia.

A partir de les 19.30, l’activitat es traslladarà al Teatre del Raval, on el públic podrà gaudir del monòleg en clau còmica d’Òscar Tramoyeres, al qual el seguirà un concert d’Andreu Valor per a tancar la jornada.

Per a dijous 3 de desembre, el consistori comptarà amb la col·laboració de Plataforma per la Llengua i Acció Cultural del País Valencià en l’organització d’una xerrada sobre els Drets Lingüístics en temps de pandèmia. La trobada està programada a les 18.00 hores a la sala d’actes del Menador i també es podrà seguir en línia.

Cal recordar que el dia 4 desembre se celebra el Dia dels Drets Lingüístics en què es reconeixen les llengües minoritàries i es reivindiquen els espais per a la llibertat i la igualtat lingüística, una efemèride que el consistori celebra cada any. En esta ocasió, tots els actes es duran a terme entre la sala d’actes del Menador i el Raval, on l’organització podrà aplicar el protocol habitual de mesures sanitàries.

CatalanSpanish