15.7 C
Valencia

Castelló valora la unió amb Europa per millorar l’espai urbà

La simbiosi local i comunitària ha permés impulsar en l'Estat d'Alarma altres dos de les dotze operacions cofinançades per FEDER.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Castelló valora este estiu l’impacte que la cooperació amb Europa a través dels fons FEDER està tenint a la ciutat, i que es tradueix en la materialització de projectes per a cuidar i facilitar el dia a dia de la ciutadania i protegir i empoderar l’espai urbà.

Amb el lema ‘Et mereixes l’estiu’, l’Ajuntament de Castelló llança una campanya per a agrair a la població “la responsabilitat i el compromís realitzat durant estos últims mesos per a superar un context molt complicat des del punt de vista sanitari, social i econòmic; anem en el bon camí, i des de la cautela, la ciutadania es mereix este xicotet respir que arriba amb l’estiu i la volta progressiva a les seues rutines”, assenyala l’alcaldessa, Amparo Marco. “Fins i tot amb totes les adversitats, la nostra ciutat continua girant i apostant per un futur on el benestar, les oportunitats, la sostenibilitat i la inclusió social siguen les que marquen el guió de la nostra història”, afirma.

- Publicitat -

Segons Marco, és en esta conjuntura quan la unió Castelló i Europa es fa més necessària que mai. “Estem dissenyant un futur col·lectiu de la mà de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, EDUSI-Transforma Castelló, dotada amb 20,2 milions d’euros i cofinançada pel Consistori i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)”.

La simbiosi entre la política local i la comunitària ha permés l’avanç durant la vigència de l’Estat d’Alarma de dos de les dotze operacions contemplades en l’EDUSI. D’una banda s’han aprovat els expedients de contractació per a ampliar la xarxa ciclista urbana en l’avinguda Castell Vell i Pascual Asensio (amb un pressupost de quasi 600.000 euros), que se sumen als 5 quilòmetres ja executats també gràcies a FEDER en l’avinguda Casalduch, Ciutat del Transport i Gran Via.

- Publicitat -

Per altra banda, també s’ha donat llum verda a una de les operacions de major envergadura de l’Estratègia: la rehabilitació integral de l’actual Casa de la Cultura del carrer Antonio Maura per a transformar-la en un Centre d’Envelliment Actiu i Saludable. El projecte suposarà una inversió de 4,5 milions d’euros i pretén “situar a les persones majors en l’eix de les polítiques del benestar, els serveis i l’urbanisme”, recorda Marco.

Al costat d’estes actuacions ja en marxa, figuren les ja executades com el pont del Riu Sec entre el Raval Universitari i l’avinguda l’Alcora; la millora de l’accessibilitat en les parades de bus i la renovació de la flota municipal per vehicles sostenibles de baixes emissions. A més, des d’este estiu la ciutadania disposa d’un espai d’oci i coworking a l’aire lliure com el renovat parc de la Panderola del Grau, i d’un nou i segur accés a la platja a través del Camí La Plana, convertit en un corredor verd per a ciclistes i vianants de 3,8 quilòmetres.

- Publicitat -

Tenim un clima magnífic, la mar, i un espai urbà cada vegada més sostenible, divers, segur i integrador que s’ompli de propostes per a anar sumant felicitat, oportunitats i qualitat de vida. Propostes que arriben per a quedar-se, com l’estiu que ara comença, i durant el qual puguem anar, a poc a poc, deixant arrere este període tan dur”, conclou Marco.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,070FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.

Benitatxell tampoc cobrarà l’ocupació de terrasses als bars durant 2021

• Es tracta d'una nova mesura per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19, junt amb les ajudes als autònoms i xicotetes empreses

València destina 1,6M€ per a ajudar als establiments hostalers i de la restauració

Tots els establiments que van sol·licitar l'ajuda i compleixen els requisits s'han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració

Sanitaris de l’UCI del General, desbordats per la falta de mitjans davant l’augment de casos COVID

La última víctima mortal portava 40 dies hospitalitzada. D'altra banda, personal de l'hospital denuncia que els obliguen a portar els EPIS de seguretat més hores de les recomanables perquè no hi ha prou material de protecció.
- Advertisement -

: Valencià