Alcora presenta l’agenda de la programació de Setmana Santa i Pasqua 2018

La localitat viu aquestes celebracions de forma molt intensa, amb actes com la Rompida de l'Hora, la Festa del Rotllo, la Dobla, el Pelegrinatge per les Ermites, Sant Vicent, la Mocadorà, la Pasqua Taurina i el Mesó de la Tapa, entre molts altres.

Llibret Setmana Santa Alcora
Actualitat Valenciana
Publicitat

L’Ajuntament de l’Alcora va acollir ahir la presentació de l’agenda amb tota la programació de Setmana Santa i Pasqua 2018, que inclou actes molt variats: tradicionals, culturals, lúdics, infantils, taurins, gastronòmics…

I és que l’Alcora és un dels municipis de la província que viu aquestes celebracions de forma més intensa. Cal destacar que la capital de l’Alcalatén du a terme dues festes declarades d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana.

PublicitatRovira  

D’una banda, la Rompida de l’Hora, organitzada per ‘l’Hemandad del Santísimo Cristo del Calvario’, declarada Festa d’Interés Turístic Autonòmic, a més de Bé d’Interés Cultural i és candidata a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, que se celebrarà el pròxim 30 de març (Divendres Sant). Enguany, el periodista Paco Nadal serà l’encarregat de ‘romper la hora‘ a les 12 del migdia. Després dels primers compassos de Nadal, s’uniran la resta de tamboriners durant una hora.

I per una altra banda, la tradicional Festa del Rotllo, declarada Festa d’Interés Turístic Provincial, que compta amb més de 260 anys d’història, i que tindrà lloc el 2 d’abril (Dilluns de Pasqua). Per a la present edició s’han preparat 8.100 rotllos, 5.000 rotllets, 5.000 cintes i 5.000 polseres.

EL Dia de la Dobla (3 d’abril), la Peregrinació per les Ermites (7 d’abril), la Pasqua Taurina (6, 7 i 8 d’abril), la Romeria de Sant Vicent i la Mocadorà (9 d’abril), juntament amb les processons, són uns altres dels esdeveniments destacats.

A més, després de l’èxit obtingut en les passades edicions, enguany se celebrarà el “III Mesó de la Tapa i la Cervesa”. Se situarà a la plaça de l’Ajuntament, els dies 6, 7 i 8 d’abril, coincidint amb la Pasqua Taurina, que es desenvoluparà a la plaça Sant Roc, molt pròxima al consistori. També eixos dies s’instal·larà una carpa als Jardins de la Vila, en la qual es durà a terme la part musical, amb l’actuació d’orquestres, grups, etc.

Altres esdeveniments rellevants que s’inclouen enguany a l’agenda són: la presentació de l’últim llibre del Cronista Oficial de l’Alcora, José Manuel Puchol Ten, “Callejero de la Villa de l’Alcora” (29 de març), els actes programats amb motiu de la visita de la Banda de Música d’Épila (6, 7 i 8 d’abril), la segona exposició de Confraries i Germandats de Setmana Santa, o la XVI Mostra de Pintors Aficionats Alcorins, entre altres. I sempre recomanable la visita al Museu de Ceràmica, on a més de les mostres permanents, fins al 15 d’abril podran visitar-se les exposicions American Clay i la Ciudad Especular.

Des del “Llibret de Setmana Santa i Pasqua”, l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, anima a la participació en els actes programats. “Ajuntament, confraries, parròquia, associacions, bars, pubs, comerços...unim esforços en aquestes dates tan especials per tal de potenciar i valorar les nostres festes i tradicions i oferir un complet programa d’actes”, explica el primer edil, destacant que “la Setmana Santa i la Pasqua alcorina són un referent per la seua importància i singularitat”.

Tota la programació es pot consultar a la pàgina web municipal, www.lalcora.es.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada