L’Ajuntament de l’Alcora i el Grup Torrecid signen un conveni de col·laboració per a recuperar la Real Fàbrica

Les primeres intervencions en la Real Fàbrica han consistit en la neteja i apuntalament dels tres forns àrabs datats entorn de 1805, i la nau annexa a aquests, treballs promoguts i finançats per la Conselleria de Cultura.

Firma conveni Torrecid
Actualitat Valenciana
Publicitat

El Grup Torrecid ha signat un conveni amb l’Ajuntament de l’Alcora amb l’objecte de col·laborar en el projecte de recuperació i feta valdre la Real Fàbrica del Comte d’Aranda, mitjançant una aportació econòmica de 41.000 €.

L’alcalde de la localitat, Samuel Falomir, i el president i conseller delegat del Grup, Federico Michavila, han rubricat l’acord en un acte, en el qual també han estat presents el primer tinent d’alcalde i regidor de Patrimoni, Víctor Garcia, el conseller delegat d’Al-Farben (Grup Torrecid) i president d’AnffeccMiguel Ángel Michavila, i el director del Museu de Ceràmica de l’Alcora, Eladi Grangel.

PublicitatRovira  

Falomir i Garcia, en nom del Consistori, han agraït la implicació del Grup Torrecid en un projecte “tan important” per a l’Alcora, “tant pel que significa la Real Fàbrica com a espai pioner i origen del sector ceràmic en la província, per ser un projecte clau per al futur i el progrés de la nostra localitat” que destaca “pel seu gran valor cultural, històric, patrimonial, urbanístic i turístic”. Cal recordar que són quasi 9.000 m², que donaran la possibilitat de comptar amb una gran àrea dotacional en ple nucli urbà.

Les primeres intervencions en la Real Fàbrica han consistit en la neteja i apuntalament dels tres forns àrabs datats entorn de 1805, i la nau annexa a aquests, treballs promoguts i finançats per la Conselleria de Cultura. Aquestes actuacions s’han realitzat amb la finalitat d’assegurar la conservació d’aquest espai de la Real Fàbrica, un dels de major importància històrica d’aquesta.

La següent fase, cofinançada per la Generalitat Valenciana a través dels fons FEDER, és una inversió inclosa en el Pla Estratègic Global de Turisme de la Unió Europea per a inversions en immobles de patrimoni cultural, amb la qual es faran visitables i accessibles els forns i la nau annexa. A més, se substituirà la coberta de fibrociment de la nau de l’antiga fàbrica Taulells BICSL, contigua a l’edifici dels forns àrabs, per una altra més apropiada i s’habilitarà un espai diàfan de més de 1.500 m² per a usos socioculturals.

Cal recordar que el president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar en la seua última visita a l’Alcora el passat mes de març l’aprovació d’aquesta fase del projecte de recuperació i valorada de la Real Fàbrica del Comte d’Aranda, per a la qual es destinaran més de 600.000 euros.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada