Almassora retalla un 20% els contractes menors en dos anys

Obté preus més competitius en passar del 54% al 34% entre 2016 i 2018

Publicitat

L’Ajuntament d’Almassora ha retallat un 20% els contractes menors entre 2016 i 2018 per a promoure la concurrència i l’estalvi de fons públics, segons ha confirmat la Intervenció municipal.

El volum d’aquest tipus de contractació ha passat del 54% en 2016 al 34% al tancament de l’any passat, un fet que redunda en l’obtenció de preus més competitius a l’hora de contractar subministraments i serveis.

Rovira  

L’esforç de tots els departaments ha permés situar aquesta dada en un terç del global dels contractes que subscriu el consistori, quan fa dos anys representava més de la meitat. Aquest procediment contribueix a l’estalvi en les arques municipals atés que, tal com indiquen les mateixes fonts, les adjudicacions a través de procediments menors suposen, de mitjana, un encariment del 20% en l’adquisició del bé o servei per a les administracions públiques.

La xifra de 2016 (54%) va marcar un punt d’inflexió per a reduir aquest tipus de contractes en els capítols dos i sis del pressupost municipal. De fet, un any després l’equip de govern va aconseguir retallar la contractació menor fins al 38% i baixar quatre punts més en l’últim exercici, una política encaminada a l’estalvi de fons públics i la promoció de la concurrència d’empreses.

La voluntat de l’equip de govern implica mantindre aquestes xifres durant 2019 amb l’objectiu de consolidar l’aposta per la contractació major en el pressupost més gran de la història d’Almassora.

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, ha recalcat el treball de tots els departaments per a afermar la retallada de contractes menors i obrir el procediment després de l’aplicació de la nova Llei de Contractes del Sector Públic (LCSP).

En la mateixa línia, Agustí considera que la tendència s’afermarà en aquest exercici en un pressupost que per primera vegada supera els 30,1 milions d’euros i que entrarà en vigor en els pròxims dies. El creixement del 34,2% dels comptes municipals comportarà també noves contractacions i el compromís de no concertar nous préstecs al llarg d’enguany.

Les dades figuren en la pàgina web municipal, són d’accés lliure i permeten consultar els avanços en matèria econòmica dels últims anys a tots els usuaris. L’apartat econòmic disposa d’una pestanya específica amb la finalitat de facilitar la consulta ciutadana a les persones interessades a conéixer la destinació dels fons municipals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada