Almassora se situa com el municipi de més de 15.000 habitants amb menys deute de la província

Retalla el deute per càpita més d'un terç des de 2013 fins a situar-la en 123 euros

Publicitat

L’Ajuntament d’Almassora se situa ja com el municipi menys endeutat de la província dins de la franja de més de 15.000 habitants. Les dades facilitades per la Intervenció municipal assenyalen que la localitat té un deute per càpita de 123 euros, la més baixa de la dècada i la xifra més positiva de Castelló enfront d’ajuntaments de grandària similar com Onda o Benicarló i més grans, com Vila-real.

Les dades confirmen la progressiva reducció del deute per habitant, que en 2013 va aconseguir un bec històric amb 450 euros. Les últimes xifres assenyalen el descens d’aquest ítem fins als 123 euros. Així, el cost que hauria d’assumir cada empadronat a Almassora per a liquidar el deute contret per l’anterior equip de govern s’ha reduït en més d’un terç en l’últim lustre.

Rovira  

Almassora s’allunya així dels 567 euros de la Vall, els 403 de Vila-real o els 217 de Benicàssim fins a situar-se entorn de localitats com Onda, amb 130 euros de deute per càpita per a una població quasi idèntica. “És un indicador clau per a demostrar l’esforç en la gestió econòmica per a reduir així els compromisos que heretem amb els bancs”, ha assenyalat l’alcaldessa, Merche Galí.

La munícep ha recordat que en cap exercici de les dues legislatures anteriors el deute per càpita va baixar dels 200 euros, de fet es va mantindre per sobre dels 300 euros quasi tots els anys a causa dels crèdits signats, que van deixar els nivells d’endeutament entre els 7,2 i els 11,7 milions d’euros.

“Una població com l’actual, del voltant de 25.000 habitants, es va veure forçada a assumir uns costos per veí de 315 euros en 2011 o 365 euros un any després”, ha incidit Galí, “un fet que repercuteix necessàriament en la pressió fiscal o les inversions”.

Les dades verificades per la Intervenció municipal destaquen el canvi de tendència fins a aconseguir el primer lloc del rànquing provincial de municipis que superen els 15.000 habitants amb 3,1 milions de deute en el moment de l’anàlisi. Aquesta part avança que les xifres seran encara millors al tancament d’enguany a causa de l’amortització de 921.765,60 euros de deute en el ple de setembre que no està contemplada en aquesta gràfica.

Tot açò, ha indicat la primera edil, tindrà una repercussió directa en la ciutadania en 2019 amb l’aprovació de les bonificacions de l’Impost d’Activitats Econòmiques, l’ICIO, les taxes per a famílies monoparentals, nombroses o en acolliment, a més de la decisió del consistori d’assumir amb fons propis la pujada de preus per la recollida, tractament i eliminació de les brosses per a evitar així l’increment del rebut.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada