Almenara recorda el 80 aniversari de la “Batalla de Llevant”

Entre els actes destaca la ruta per l'inici de la línia XYZ

L’Ajuntament d’Almenara ha organitzat aquest cap de setmana diversos actes per a recordar la Batalla de Llevant dins de la Guerra Civil aprofitant que es compleixen 80 anys d’aquesta. Així els actes han consistit en una presentació literària, una ruta guiada i la projecció d’un documental.

La primera activitat va ser divendres passat en la Biblioteca Pública Joan Fuster d’Almenara, lloc on es va presentar el llibre de l’escriptor i periodista Nel.lo Navarro titulat “Diari d’un milicià de la cultura de la 57 Brigada Mixta a la Serra d’Espadà” basat en el diari que entre 1938 i 1939, Josep Lalueza va escriure relatant com va viure la seua participació en el bàndol republicà durant aquests anys en la Guerra Civil, que precisament va estar per Almenara, localitat que descriu en el diari, així com en altres localitats properes a la Serra d’Espadà. A més dels dibuixos i transcripció del diari de Lalueza també es realitzen altres aportacions històriques.

PublicitatRovira  

D’altra banda, ahir dissabte, es va realitzar una ruta guiada pel mateix Nel.lo Navarro i per Lara Cardona, que partint de la Gola de la Platja Casablanca d’Almenara, va recórrer l’inici de la línia XYZ, visitant les restes i vestigis de la Guerra Civil en la zona, especialment els búnkers.

Els actes commemoratius van culminar en la biblioteca de la Platja Casablanca d’Almenara (local de la Cooperativa) on es va projectar el documental titulat “Fer la Guerra. Els últims combatents de Benissa a la Guerra Civil”, de Luis Botella Ivars. En ell, s’arrepleguen quasi una vintena de testimoniatges de excombatents de Benissa, que narren en primera persona els diferents episodis de la Guerra Civil.

 

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada