Martínez: “El Turisme és un dels sectors que més i millor s’ha sobreposat a la greu crisi econòmica dels darrers anys”

Martínez: "El Castell de Peníscola és un referent no sols a la província, sinó a nivell autonòmic i també estatal"

Andrés Martínez
Actualitat Valenciana

Andrés Martínez (46 anys), és llicenciat en Dret per la Universitat de València. Des de 2002 és alcalde de Peníscola, càrrec que compatibilitza amb el de diputat de Turisme en la Província de Castelló.

P.- Qui és Andrés Martínez, a part d’alcalde i diputat per a la gent que no el conega?

PublicitatRovira  

R.- De formació, advocat, i amb vocació pel servei públic, tracte de conjugar les tasques de gestió i representació a l’administració, amb la vida familiar i amb la pràctica de l’esport, al qual dedique diàriament una bona estona. Sóc i em sent un veí més, enamorat del seu poble.

 P.- Quina diferència hi ha entre el càrrec en l’Alcaldia i el de la Diputació? Com pot dur a terme els dos sense deixar-ne cap desatés?

R.- Les dues responsabilitats exigeixen un altíssim grau de compromís, conjugar ambdós càrrecs no és sempre senzill per motius d’agenda, però la gestió suma en totes dues direccions, ja que el que és positiu per a Peníscola, en matèria turística, ho és per al conjunt de la província, i el que és positiu per a la província, ho és també per a Peníscola.

P.- Què suposa el turisme per a la província de Castelló? I per a Peníscola, el seu municipi?

R.- Ha estat i és, sense dubte, un dels sectors que més i millor s’ha sobreposat a la greu crisi econòmica dels darrers anys i és, per tant, estratègic per al creixement del conjunt de la província en el qual estem apostant fermament, creant producte I generant sinergies amb altres àrees com l’esport.

P.- Els Festivals a la Província aporten a un gran nombre de persones, que es poden convertir en turistes assidus. ‘Castelló Terra de Festivals’, persegueix això, ha sigut molt difícil dur-ho a terme i que tire avant?

R.- El més important és confiar i creure veritablement en aquesta aposta i des de les diferents administracions. Des de la Diputació creiem en ‘Castelló Terra de Festivals’ com a referent, no només en l’àmbit nacional, sinó en l’internacional, que ens capacita per arribar al mercat estranger de forma molt eficient.

P.- Quines accions de promoció turística està duent a terme la Diputació per a la província?

R.- Des de la Diputació apostem pel reforç del turisme com a eix estratègic per al desenvolupament, tant de l’interior com dels municipis costaners de la nostra província.

P.- De totes les iniciatives dutes a terme des que és diputat de Turisme, quina destacaria?

R.- Destacant les iniciatives dutes a terme en Peníscola, m’agradaria ressaltar la rehabilitació per poder fer ús turístic del Far del nostre municipi. Però, sense dubte, un dels més amplis i eficaços ha estat el Pla Director, una iniciativa de l’àrea de Cultura de la Diputació gràcies a la qual hem dinamitzat el sector turístic mitjançant la remodelació i rehabilitació de l’edifici civil més visitat de la província: el Castell de Peníscola.

P.- Des de Turisme de la Diputació se sol comptar amb els municipis a l’hora de posar nous plans i iniciatives en marxa, o es té en compte la seua opinió?

R.- Òbviament, els plans de màrqueting que planteja i desenvolupa el Patronat Provincial, compten no sols amb les opinions dels diferents municipis, sinó també del mateix sector empresarial, que aporta una important visió per a la configuració dels plans estratègics i operatius. El treball conjunt dels diferents actors del sector és fonamental perquè les accions que duem a terme siguen exitoses.

P.- La remodelació del Castell de Peníscola per part de la Diputació, i el fet que allí es programen molts actes, per a la seua localitat, tant culturalment com turísticament?

R.- El Castell de Peníscola és un referent no sols a la província, sinó a nivell autonòmic i també estatal. La seua rellevància i valor patrimonial són excepcionals, així com la seua història. La seua capacitat d’atracció per als visitants és extraordinària i afegir als seus atractius la programació cultural, per la qual aposta La Diputació de Castelló, suma en la configuració de l’oferta cultural, no sols de la localitat, sinó del conjunt de la província.

P.- Per a finalitzar, què diria a les persones que no coneixen la província per a animar-los al fet que vinguen a visitar-la?

R.- Castelló és una província excepcional on es pot trobar una zona litoral extraordinària amb clima envejable a pocs quilòmetres de l’oferta de Turisme d’interior, on el patrimoni natural ens situa com a la segona província més muntanyosa de tot el país. La gastronomia, a més a més, és sense cap dubte un atractiu estrella que conjuga l’excel·lència de la matèria primera de la mar i l’horta amb la qualitat i trajectòria dels nostres xefs.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada