Benlloch obri les negociacions amb els propietaris afectats per resolucions derivades de l’urbanisme del PP

Enfront dels 18 milions reclamats, l'alcalde adverteix que “no hi ha diners per a tots” i es compromet a pagar de manera immediata aquells propietaris que accepten la valoració municipal i renuncien a interessos i a pledejar

Urbanisme Vila-real
Actualitat Valenciana

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha obert les negociacions amb els propietaris afectats per les resolucions del Jurat d’Expropiació referents a operacions urbanístiques derivades dels anys de govern del Partit Popular. L’objectiu de les negociacions és poder arribar a acords amb els propietaris, que garantisquen el “necessari equilibri entre pagar el que es deu i prestar els serveis que requereix una ciutat com Vila-real, en defensa de l’interés general”.

En aquests moments, el consistori té damunt de la taula reclamacions de propietaris per valor de 18 milions d’euros, en dos paquets del Jurat d’Expropiació valorats pels tècnics municipals entorn dels 4,3 milions. Es tracta, en la majoria, d’operacions urbanístiques realitzades entre els anys 1996 i 2011, sota mandat del Partit Popular, relacionades amb infraestructures com l’avinguda de França, l’obertura de carrers, el col·legi José Soriano o el jardí Jaume I.

PublicitatRovira  

estes quantitats, a més, se li afegiran a final d’any altres 9,4 milions reclamats pels propietaris en un tercer paquet de resolucions del Jurat d’Expropiació i la materialització del conveni de les Dominiques, signat també pel PP l’1 de juny de 2011.

Una vegada aprovat el pressupost municipal de 2018, amb el préstec signat, “amb unes condicions històriques”, i el Pla Econòmic Financer aprovat en el passat Ple municipal, tal com es va comprometre, l’alcalde ha iniciat esta setmana les negociacions amb els representants dels propietaris afectats per les expropiacions, contingències i “empastres” urbanístics del Partit Popular a Vila-real.

“El nostre objectiu és pagar i, dins de les nostres possibilitats, complir amb les resolucions del Jurat d’Expropiació, les sentències i els convenis signats pels governs del Partit Popular, sempre garantint l’equilibri econòmic necessari perquè Vila-real no perda oportunitats de present ni de futur”, argumenta el primer edil.

“Sóc conscient de l’obligació de pagar el que devem a qui els tribunals o els organismes administratius han reconegut drets i, encara que és cert que és el PP qui hauria d’haver-ho pagat i que va preferir balafiar en altres coses, la ciutat ha de fer front a aquesta realitat.

No obstant això, no podem posar per damunt de l’interés general l’interés particular d’uns pocs. Per açò, sent conscients de la nostra obligació, la negociació amb els propietaris està anant en el sentit de conjugar el compliment de les nostres obligacions amb la prestació de serveis públics essencials, millorar la qualitat de vida, invertir en les persones i generar oportunitats”, argumenta el primer edil.

“Este difícil equilibri”, agrega, “és en el qual hem treballat des de 2011, quan vam trobar Vila-real amb un 26% d’atur, un 35% d’exclusió i un deute de prop del 75%, a punt de ser intervinguts per l’Estat, a més de 9 milions d’euros en factures en els calaixos i multitud de plets contra l’Ajuntament per les il·legalitats i la irresponsabilitat del PP, que està en l’origen de la situació que travessa el municipi”.

“En aquests set anys, hem treballat amb responsabilitat i prudència, pagant més de 25 milions d’euros entre préstecs i empastres del PP en matèria urbanística. Malgrat açò, hem aconseguit consolidar un projecte de ciutat competitiva, innovadora i de progrés. En definitiva, hui Vila-real avança. Este és ara també el meu objectiu”, avança.

No obstant això, Benlloch adverteix que “no hi ha diners per a tots; si haguérem de pagar tota l’herència de colp, la ciutat faria fallida”. De fet, enfront dels 18 milions reclamats, la quantitat de la qual disposa en aquests moments l’Ajuntament per a fer front al pagament d’aquestes contingències urbanístiques és de 4.345.501 euros, quantitat contemplada en el préstec signat recentment sota “les millors condicions de la història local”.

Per a poder fer front a les obligacions del pagament d’estes resolucions, sense posar en risc la viabilitat de la ciutat, Benlloch ha iniciat negociacions sota tres criteris fonamentals: l’acceptació per part dels propietaris de la valoració municipal, la renúncia als interessos i la renúncia formal a pledejar contra l’Ajuntament, retirant els recursos contra la valoració municipal. “Els propietaris que s’acullen a aquests criteris, cobraran de manera immediata”, conclou Benlloch.

 

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada