‘Mudem l’escola’, un projecte educatiu que rehabilitarà i decorarà diversos murs i bancs de l’IES Betxí

En aquesta ocasió les dissenyadores s'han centrat en personatges populars de diferents cultures.

MUDEM ESCOLA BETXÍ
Actualitat Valenciana

L’Ajuntament de Betxí ha conclòs la tercera edició del projecte educatiu ‘Mudem l’escola’, en aquesta ocasió amb l’objectiu de rehabilitar i decorar diversos murs i bancs de l’I.E.S. Betxí. La iniciativa, que es porta a terme des del consistori betxinenc en col·laboració amb tota la comunitat educativa, pretén dissenyar diversos murals pictòrics en els edificis municipals per restaurar-los i embellir-los amb la participació dels alumnes.

Després que els dos anys anteriors es pintaren motius de la romeria de Sant Antoni al col·legi infantil Pequelar i diversos personatges infantils al Col·legi Cervantes-Dualde, en els últims dies les artistes de Laulaenlaseuatinta han rebut la col·laboració dels joves de l’institut per dur a terme els seus decorats.

PublicitatRovira  

En aquesta ocasió s’ha dissenyat una composició sobre la convivència i la pau, amb un recull d’idees del professorat i l’alumnat del centre i la representació d’autors i autores de diferents àmbits amb cites que promouen la no-violència i la pau. En aquest sentit, en les columnes del pati porxat s’han pintat quatre retrats de representants de diferents cultures amb un paper rellevant en el món de la ciència, les humanitats, les arts i l’esport.

Així mateix, també s’han pintat els bancs amb el disseny del logotip del grup de convivència del centre i del disseny d’un personatge també creat per l’alumnat sota el lema ‘Ment col·lectiva, per la cultura educativa’. Finalment s’ha pintat una bancada de 16 metres a l’exterior del pati amb els colors de l’Arc de Sant Martí i el lema ‘Love is Love’.

Àngels Rius, la regidora d’educació, ha destacat que “els projectes de murals a les escoles són una forma creativa perquè els estudiants treballen com a grup i expressen els temes i idees dels escolars” i, a més, “contribueixen a regenerar i donar colorit a edificis”.

Lamentablement, cal destacar que en el passat cap de setmana algunes de les pintures dissenyades van patir atacs vandàlics després que algunes persones saltaren al pati del centre i ratllaren alguns murals. Des del consistori s’han denunciat els fets i s’ha fet una crida per identificar els responsables.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada