L’Ajuntament de la Vall d’Alba licita la millora del camí de Pla de l’Arc per 88.000 euros

L'Ajuntament de la Vall d'Alba licita les obres del millora del camí del Polígon Industrial Pla de l’Arc, per 88.135,14 euros una xifra que serà assumida en un 52% per les arques municipals i el 48% restant per la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Pla
Publicitat

L’Ajuntament de la Vall d’Alba licita les obres del millora del camí del Polígon Industrial Pla de l’Arc, per 88.135,14 euros una xifra que serà assumida en un 52% per les arques municipals i el 48% restant per la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Es tracta d’un vial que dóna accés a una de les múltiples zones d’àrees disseminades d’habitatge amb què explica el terme municipal de la Vall d’Alba, concretament Pla de l’Arc. L’eix parteix d’una de les rotondes del polígon industrial de la localitat i accedeix al nucli des de l’est. “L’ús durant els últims anys d’aquest camí, tant per vehicles particulars, com per tractors i camions per a l’accés a les finques agrícoles confrontants, ha deteriorat el ferm existent, fent que la conducció siga incomoda”, ressalta l’alcaldessa de la Vall d’Alba, Marta Barrachina, a l’hora de justificar la necessitat de dur a terme el projecte d’inversió.

Rovira  

En realitat, es tracta d’una mica més que un simple camí que dóna servei als residents en aquesta zona i als usuaris de les explotacions agrícoles confrontants. “Es tracta d’un camí d’espacial importància, perquè, d’una banda uneix el terme municipal de la Vall d’Alba amb els termes municipals de Bell-lloc i Cabanes, per la qual cosa es pot considerar comintermunicipal”, ressalta Barrachina.

A més, a través de el mateix s’accedeix a 21 masies, les corresponents a les partides del Mes de Cholito (masies Belladona, Cholito, Juncosa, Pelegrí, Rufino i Trilles) i del Mes de l’Obrera (masies Barruga, Calses, Estaques,Blanqueta, Camila, Obrera, Leandro Cotorra, Magín, Marcelino, Pepi, Raberes, Seco, Soldat, Toret i Xanca), masies que es constitueixen com una zona d’explotació comuna del mitjà agrari tradicional en la zona interior de la província de Castelló i que estan habitades per un total de 166 veïns.

Al costat de les citades masies, existeixen importants bancals i explotacinoes agràries dedicades al cultiu d’ametlers, fruiters, oliveres, vinyers i pastures, a més de granges de porcí i avícoles. Totes elles utilitzen aquest camí.

L’objectiu dels treballs que s’iniciaran pròximament és “millorar l’acabat del camí i dotar-ho d’una planimetria que facilite la conducció i per tant la seguretat”.

Les obres tindran una durada d’un tres setmanes des del seu inici i són d’execució imminent, una vegada coberts els tràmits administratius, en l’última fase dels quals es troba immers l’Ajuntament de la Vall d’Alba.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada