Carrasco afirma durant la campanya ser advocada però no apareix en el registre del col·legi d’advocats

La candidata popular assenyala que és advocada, ho va fer en els debats d'Àpunt i TVCS, però no apareix donada d'alta en el registre del col·legi d'advocats ni consta esta tasca en l'actualitat en la seua declaració d'activitats de la pàgina de l'Ajuntament.

Publicitat

La candidata del PP a l’Ajuntament de Castelló de la Plana, Begoña Carrasco, assegura ser “advocada” quan en realitat el seu nom no apareix en el registre d’advocats d’Espanya, no obstant si apareix en el seu curriculum que havia sigut ‘letrada’ en la Oficina d’Atenció a Víctimes del Delicte.

La declaració s’ha repetit en diversos moments de la campanya: “sóc advocada”. Un dels més destacats va ser durant el debat dels candidats a l’Ajuntament de Castelló de la Plana en Àpunt, mentre aprofitava el seu minut exclusiu per a assegurar que no “no sóc política, estic en política, sóc advocada”. Les declaracions també van repetir-se durant el final del debat que se va retransmetre en Televisió de Castelló.

Rovira  

Fragment del debat en Àpunt

Fragment del debat en Televisió de Castelló

Estes declaracions no van passar desapercebudes per a alguns col·legiats que van adonar-se en consultar en el web del cens de lletrats d’Espanya, que la candidata del PP no apareixia en el cens. Sí per contra apareixen els d’altres regidors com és el cas de Salomé Pradas o d’Omar Braina, este últim figura com a “no exercint”.

Els problemes en titulacions ja suposa una cua molt llarga en candidats del Partido Popular des del cas Cifuentes, però a diferència dels masters, la qualificació d’advocat feta en temps present d’indicatiu ve regulada per l’article 9 del Estatut General d’Advocacia Espanyola. On especifica clarament que “són Advocats els qui, incorporats a un Col·legi Espanyol d’Advocats en qualitat d’exercents i complerts els requisits necessaris per a això, es dediquen de forma professional a l’assessorament, concòrdia i defensa dels interessos jurídics aliens, públics o privats.”

A la página de l’Ajuntament tampoc consta cap activitat rel·lacionada en l’actualitat amb l’advocacia en el curriculum, que pareix que no va ser actualitzat a l’inici de la legislatura, tampoc apareix reflectit haver fet l’examen necessari per a exercir en qualitat d’advocat.

El document més actualitzat sobre la seua situació laboral és la Declaració d’Activitats del 5 d’abril de 2019, en ella figura que la seua activitat és exclusivament ser Portaveu del Grup Municipal Popular.

La candidata popular Begoña Carrasco en declaracions a Actualitat Valenciana ha assegurat que és llicenciada en dret i ha aportat la titulació a esta redacció, a més, ha assegurat que per a treballar en l’administració no li van demanar mai que estiguera colegiada per a exercir el seu lloc de treball.

Tot i que, consultats especialistes jurídics, esta utilització inapropiada d’un terme reservat a qui està col·legiat i exerceix com a advocat, podria arribar a tindre una sanció administrativa si intentara exercir sense complir els requisits, tal i com es va publicar en el DOGV del passat 27 de febrer en rel·lació a persones que exerceixen la professió sense complir amb el requisit de col·legiació obligatòria quan la normativa que la regule l’exigisca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada