Castelló aconsegueix 14,8 milions d’euros de fons europeus per a renovar l’enllumenat públic

Amparo Marco destaca que el projecte, finançat al 50% entre Feder i l'Ajuntament, reduirà a la meitat el consum energètic urbà actual

Publicitat

Castelló serà una ciutat més sostenible. El Ministeri per a la Transició Ecològica ha donat el vistiplau a un nou projecte d’eficiència energètica cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per a renovar les instal·lacions d’enllumenat, il·luminació i senyalització exterior de la ciutat. Aquesta iniciativa compta amb un pressupost de 14,8 milions d’euros, finançat al 50% pel consistori i FEDER.

“Amb aquesta actuació preveiem reduir la factura energètica urbana en més d’un milió d’euros, és a dir, reduirem a la meitat el consum actual”, ha expressat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, la qual ha subratllat que en aquest nou mandat s’ampliarà el pla de mesures d’estalvi i eficiència energètica urbana. En concret, en aquest projecte s’inclourà la tecnologia LED i sistemes de reducció de flux nocturn en les hores de menys trànsit de vianants. Així doncs, s’actuarà sobre un 87,39% de les instal·lacions d’enllumenat públic del terme municipal segons inventari.

Rovira  

En aquest sentit, el Ministeri per a la Transició Ecològica, a través de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) ha comunicat a l’Ajuntament de Castelló que el projecte presentat i titulat “Eficiència Energètica en les instal·lacions d’enllumenat públic de Castelló mitjançant actualització a Tecnologia LED de les lluminàries”, es troba dins de la disponibilitat pressupostària FEDER i per tant, després de la finalització de les tramitacions administratives pertinents, comptarà amb el finançament europeu del programa de projectes singulars a entitats locals que afavorisquen el pas a una economia baixa en carboni.

L’actuació a la qual opta la capital de la Plana, la sol·licitud de la qual ha coordinat l’Oficina de Planificació Econòmica, s’inclou en la convocatòria de subvencions a projectes singulars d’entitats locals que afavorisquen el pas a una economia baixa en carboni en el marc del Programa Operatiu FEDER de Creixement Sostenible 2014-2020 del Ministeri de Transició Ecològica.

Projecte complementat per la EDUSI

L’import d’aquest projecte es complementa amb l’operació de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) de substitució de lluminàries d’enllumenat públic exterior aprovada recentment per l’Ajuntament amb 971.000 euros d’inversió en la Ronda Est, Ronda Sud, el tram de la Ronda Nord i Ronda Oest, avinguda Germans Bou i Pintor Oliet.

En total, amb tots dos projectes s’actuarà sobre 25.970 punts de llum que, segons l’últim inventari municipal, correspon a un 92,16% de tot l’enllumenat públic de la ciutat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada