Per primera vegada Castelló obri una línia de subvencions per la compra de bicis

Mobilitat abonarà fins a 200 euros per la compra de bicis elèctriques o kits de conversió i 100 per bicis convencionals

bicicletas eléctricas Castelló
Actualitat Valenciana

La Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Castelló, dirigida per l’edil Rafa Simó, obri per primera una línia de subvencions per a la compra de bicicletes, tal com arreplega el Butlletí Oficial de la Província (BOP) en la seua edició de hui.

Simó ha destacat que “és la primera vegada que l’Ajuntament de Castelló habilita una línia de subvencions per a promoure l’ús privat de la bicicleta, especialment models elèctrics, en els desplaçaments quotidians pel nucli urbà, una mesura que ja s’està aplicant en altres ciutats i que des de la Regidoria de Mobilitat considerem que contribuirà a incrementar l’ús d’una manera de transport sostenible i saludable”.

PublicitatRovira  

La partida global ascendeix a 15.000 euros i permetrà subvencionar amb fins a 200 euros la compra de bicicletes elèctriques o kits de conversió i amb 100 euros l’adquisició de bicicletes convencionals.

El servei municipal de préstec de bicicletes, Bicicas, ha permés en els últims anys popularitzar l’ús de la bicicleta en els trajectes urbans “pel que ara incentivem l’ús de la bicicleta privada a través d’esta línia de subvencions de la compra entre particulars”, ha subratllat el regidor, qui ha afegit que “Castelló té unes condicions òptimes, per la seua orografia i la seua climatologia, per a afavorir els desplaçaments amb bicicleta”.

Les sol·licituds de subvenció es podran presentar fins al 30 d’octubre de 2018 per Registre, referides a compres de bicicletes elèctriques, bicicletes urbanes i kits convertibles des de l’1 de gener de 2018 fins hui de la presentació, seguint els criteris que arrepleguen les bases de la subvenció que es publiquen hui en el BOP. Entre els criteris per a la valoració de les sol·licituds, s’inclou l’adquisició en xicotets comerços o els establiments adherits a associacions de comerciants de Castelló.

Esta mesura s’emmarca dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat viària, que té entre els seus objectius fomentar l’ús de la bicicleta. En este sentit, cal destacar que aquest estiu s’executaran cinc nous quilòmetres de carrils bici en tres zones diferents de la ciutat: l’avinguda Casalduch, els grups perifèrics i la Ciutat del Transport.

Les polítiques municipals per a fomentar mitjans de transport alternatius a l’ús del vehicle privat a motor també passen per la millora del transport públic urbà, amb mesures com la creació de noves línies d’autobús, l’ampliació de serveis, la millora de freqüències, l’establiment del bitllet únic en tot el terme municipal o l’impuls del bo Activa’t.

Estes accions van permetre batre en 2017 el rècord històric de passatgers de la ciutat de Castelló, que més de 6,5 milions d’usuaris entre línies d’autobús urbà, interurbà i TRAM.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada