La CHJ accepta la petició de Marco i prioritzarà l’ampliació de la desembocadura del riu Sec

L’alcaldessa es reuneix amb el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a impulsar els projectes pendents

Publicitat

L’ampliació de la desembocadura del riu Sec està més prop de ser una realitat. La Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha inclòs en la seua llista de prioritats per al Govern central les obres que permetran augmentar els cabals de desguàs al mar en períodes d’avinguda d’aigües. Així ho ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, qui s’ha reunit amb el president de la CHX, Manuel Alcalde, per a donar impuls als projectes pendents a Castelló.

L’alcaldessa ha traslladat a la CHJ “la rellevància del projecte per a millorar la seguretat en èpoques de gota freda”. D’esta manera, en un període de dues setmanes este organisme enviarà a Madrid les actuacions prioritàries juntament amb els paràmetres que les avalen, entre les quals estaran les obres del riu Sec.

PublicitatRovira  

Així doncs, la primera edil ha destacat el compromís de diàleg per part de la Confederació, la qual “ha cedit a les peticions històriques de la nostra ciutat i ha mostrat la seua voluntat per a portar avant aquest pla imprescindible per a evitar desbordaments a Castelló”.

A més, Marco ha recordat a Alcalde que l’inici d’estes obres són necessàries per a continuar amb altres actuacions com la canalització del Barranc del Sol per a evitar les inundacions en el Grup Sant Agustín i Sant Marcos, ja que “no es pot intervindre ací si no arranquen els treballs del riu Sec”. “El Govern municipal vol posar en l’agenda de les infraestructures els grans projectes en matèria d’aigües”, ha afirmat.

Neteja de llits
La neteja dels llits és un treball essencial i alhora delicat en cas de riuades, per la qual cosa també ha sigut un dels temes d’interés de la reunió. Així, el consistori ha de responsabilitzar-se del sanejament dels llits que es troben dins del nucli urbà. No obstant això, haurà de seguir sempre un protocol marcat per la CHJ per a realitzar qualsevol actuació.

El president de la Confederació ha acordat amb l’Ajuntament que l’autorització davant este tipus de peticions tindrà una resposta ràpida per a agilitar els treballs de neteja. Quant als llits que es troben en zones no urbanes, és la CHJ l’encarregada de la seua adequació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada