La Conlloga Muixeranga de Castelló celebra cinc anys de promoció de la cultura valenciana

La Conlloga Muixeranga, que està composta per 250 integrants, va representar la seua primera actuació pública el 31 de desembre de 2013

Tafol Nicolau Camañes
Publicitat

La Conlloga Muixeranga de Castelló, que es va crear en 2013, va celebrar aquest dissabte el seu cinqué aniversari.

La Conlloga comença a gestar-se a Castelló, a partir d’una crida feta a través de les xarxes socials, quan un grup de persones interessades en la cultura popular es reuneixen al Casal Jaume I de la capital de la Plana.

Rovira  

Aquesta associació té com a finalitat bàsica recuperar i promoure les torres humanes, la muixeranga i el ball dels valencians, a més de la difusió de la cultura valenciana, la promoció de la normalització del valencià i el reconeixement de la igualtat entre homes i dones.

La Conlloga Muixeranga, que està composta per 250 integrants, va representar la seua primera actuació pública el 31 de desembre de 2013, en la Commemoració del 83 aniversari de les Normes de Castelló del 1932.

La festa del 5é aniversari es va celebrar en un acte en el Teatre Raval de Castelló el passat dissabte “en el que va quedar clar que juntes som capaces d’aconseguir allò que ens proposem, seguim treballant de valent per a ampliar la nostra bonica història”, expliquen des de la Conlloga Muixeranga de Castelló.

A més afegeixen que “per això tenim un mes carregat d’activitats per a la Conlloga i que servirà com en anys anteriors, per a celebrar el naixement de la nostra associació”.

A la festa van acudir representants de diverses entitats polítics de la Comunitat Valenciana, com el regidor d’Educació i Esports, Enric Porcar, i el regidor de Transparència i Normalització, Ignasi Garcia, han assistit aquesta vesprada, junt amb el conseller d’Educació i Esports, Vicent Marzà, a la celebració del 5é aniversari de la Conlloga Muixeranga de Castelló.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada