Les festes de Sant Cristòfol de Castelló tindran com a gran novetat una ‘percumascletà’

L’homenatge a les Comissions de Sector de les gaiates també formarà part dels actes que es realitzaran aquest any

Press Festes Sant Cristofol 2018
Actualitat Valenciana
Publicitat

La festa de Sant Cristòfol presenta enguany a Castelló com a gran novetat la realització de la percumascletà, en la que participaran Desperta Ferro i la Pirotècnia 2N Peñarroja. Un espectacle que tindrà lloc este dissabte a les 13.00, en la plaça Cardona Vives, dins de la programació oficial organitzada pel Patronat Municipal de Festes, la Junta de Festes i la Gestora de Gaiates.

La presentació de la programació ha comptat amb l’assistència de Verònica Ruiz, regidora de Cultura; Carla Bernat, reina de les festes; Lucía Burguete, reina infantil; Vicent Montolio, gerent del Patronat Municipal de Festes; Pepe Peñarroja, de la Pirotècnia 2N Peñarroja; el prohom de la Germandat dels Cavallers, Luis Oria, i dels membres de la secció de tambors i bombos Desperta Ferro José Martí i Sergio Ulldemolins.

PublicitatRovira  

“Per a l’empresa Pirotècnia 2N Peñarroja sempre és un plaure tindre l’oportunitat d’actuar en la capital de la Plana. Estic molt content de poder portar aquest espectacle a Castelló”, ha assegurat Pepe PeñarrojaCrec que la gent ho gaudiran molt perquè és alguna cosa totalment nova a Castelló,’ ha conclòs el pirotècnic.

Quant a Desperta Ferro, un dels promotors d’esta iniciativa, “comptar amb un gran professional com Peñarroja a l’hora de treballar és una gran oportunitat. Desperta Ferro va començar a fer recreacions de mascletàs solament amb percussió i en l’última Gala de la Pirotècnia ens van proposar fer una actuació conjunta amb foc real”, ha declarat Sergio Ulldemolins, veterà membre de Desperta Ferro.

“Nosaltres seleccionem uns ritmes i li’ls enviem a la pirotècnica perquè s’adapten i així assegurar un gran espectacle”, ha afegit Ulldemolins. En total, seran 10 els músics d’esta secció que actuaran juntament amb la Pirotècnia 2N Peñarroja este dissabte a les 13.00 hores.

Les festes de Sant Cristòfol, però, començament demà a les 20.00 amb el concert que la Banda Municipal de Castelló oferirà en la Plaça Major. El recital comptarà amb una successió de diferents pasdobles entre els quals no faltaran alguns dels més típics de Castelló, com el ‘Rotllo i Canya’.

El dissabte continuarà la festivitat amb una eucaristia a les 11.00 en la cocatedral de Santa Maria, dedicada al patró de la ciutat. En acabar la missa es beneiran els vehicles de tots els assistents que vulguen participar. Posteriorment tindrà lloc la ‘percumascletà’ en la plaça Cardona Vives, a les 13.00, que combinarà ritmes de percussió i focs d’artifici.

A les 20.00 els més xicotets podran gaudir dels castells inflables que s’instal·laran en l’esplanada del Palau de la Festa, per a prosseguir amb el tradicional sopar de pa i porta. Després del sopar, les corts i els membres de les gaiates realitzaran una sèrie de balls davant els assistents. A més a més tindrà lloc l’acte d’homenatge a les Comissions de Sector, que enguany s’ha fet coincidir amb les celebracions de Sant Cristòfol.

La nit finalitzarà amb l’actuació de l’orquestra Carratalà, que posarà fi a dos intensos dies de Sant Cristòfol que, amb la realització de la ‘percumascletà’, proposa un cartell diferent del d’altres anys.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada