Marco proposa un front comú d’institucions i societat contra la violència masclista

L'alcaldessa ha instat, en la comissió de seguretat de la FEMP, a “treballar tots en la mateixa direcció” per a eradicar esta xacra

Publicitat

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha instat a les administracions públiques de tots els nivells, diputacions, associacions, organismes i ciutadania a “unir forces i treballar de la mà” en la lluita contra la violència masclista. Així ho ha anunciat en la reunió de la comissió de seguretat i convivència ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), celebrada en el Saló de Plens de l’Ajuntament.

La primera edil, com a presidenta de la comissió, ha ressaltat la necessitat d’actuar en coordinació per a garantir la seguretat de les víctimes de maltractament. En este sentit, La subdirectora general d’Estudis i Cooperació de l’Institut de la Dona i per a la Igualtat d’Oportunitats, María Vázquez Sellán, ha insistit en la importància de la col·laboració de la comissió de Seguretat amb la d’Igualtat de la FEMP.

PublicitatRovira  

A més, Marco ha valorat positivament la proposta de l’Institut de formar a la Policia Local en Igualtat. “Este cos de seguretat resol molts conflictes de la ciutadania i com té un paper tan important és imprescindible l’educació en matèria d’Igualtat”, ha recalcat l’alcaldessa.

D’esta manera, la comissió de Seguretat i Igualtat de la FEMP treballaran conjuntament en la lluita contra la violència de gènere. No obstant això, Marco ha recordat la importància que els municipis treballen en coordinació amb les altres institucions, col·lectius i amb la ciutadania, ja que “es tracta d’una xacra que cal combatre units”.

Durant la reunió s’ha presentat la Xarxa de Ciutats Interculturals (RECI), una organització que treballa per la integració de la diversitat cultural en l’àmbit local. A més, també s’han tractat temes de seguretat aèria i en espais públics.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada