La Unesco patrocinarà ‘Escala Castelló’ per valorar el patrimoni marítim i les tradicions marineres

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el de Sète, François Commeinhes, anuncien el patrocini de l'organisme internacional

Publicitat

L’estreta col·laboració entre Castelló i la ciutat francesa de Sète per a celebrar conjuntament les seues respectives Escales, esdeveniments mariners que valoren el patrimoni marítim, ha fet que les comissions nacionals de cooperació amb la Unesco aproven el patrocini institucional.

I han sigut precisament l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el seu homòleg de Sète, François Commeinhes, els que ho han anunciat hui a la ciutat francesa en una roda de premsa en la qual han participat també el director d’Escale a Sète, Wolfgang Idiri, i el responsable de patrimoni de la comissió francesa de cooperació amb la Unesco, Jerome Fremageau.

Rovira  

Marco ha sigut l’encarregada de llegir la comunicació oficial remesa a l’Ajuntament de Castelló per la secretària general de la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la Unesco, Belén Llera, en la qual s’anuncia la decisió de l’organisme de patrocinar institucionalment la segona edició de ‘Escala a Castelló’ per valorar el patrimoni marítim i les tradicions marineres.

Els patrocinis només es concedeixen a esdeveniments de caràcter excepcional relacionats amb els programes o iniciatives de la Unesco.

El patrocini representa el nivell més exclusiu de suport que atorga la comissió i està limitat en el temps, amb el que esdeveniments com a ‘Escala a Castelló’ hauran de sol·licitar-lo tots els anys. L’alcaldessa ha agraït “aquest suport que ens ajuda més a referenciar ‘Escala a Castelló’ internacionalment, un esdeveniment del primer nivell a Espanya pel seu suport a les tradicions i un dels més importants d’Europa”.

El mateix portaveu de la comissió francesa ha traslladat a Marco el gran interés que ha suscitat que l’activitat promoguda des de l’Ajuntament de Castelló per a l’organisme que ell representa, ja que és “un esdeveniment que fa autèntics esforços per a valorar les tradicions marineres, la qual cosa ajuda a transmetre-les de generació en generació, que és precisament l’objectiu que persegueix la Unesco”.

Demà està previst que l’alcaldessa participe en una taula redona amb el director general de ‘Escale a Sète’ per a presentar totes les novetats de l’esdeveniment que se celebrarà a Castelló dins de dues setmanes. Es tracta de treballar conjuntament per a tal i, com ha dit el mateix Idiri, “garantir la perdurabilitat de les escales en totes dues ciutats perquè la unió fa la força i ja ens hem convertit en referents internacionals”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada