Compromís retira la moció de la Diputació pel desbloqueig del projecte de Canalització entre les depuradores de Borriol i Castelló

Trenco: “Només cap lamentar el retard que ha tornat a patir el projecte. Però nosaltres estem satisfets perquè hem fet el que calia fer, per damunt de qualsevol tipus de partidisme”

Depuradora Borriol
Actualitat Valenciana

Compromís ha mostrat la seua satisfacció per la feina realitzada per a desbloquejar les obres del col·lector de les aigües residuals de Borriol. “Amb la col·laboració de tots, hem avançat per tal de donar solució a un problema que arrosseguem des de fa molt de temps.

Per això hem decidit retirar la moció que havíem presentat a la Diputació amb l’esperit de demanar a totes les parts implicades que col·laboraren; una solució que només estava pendent de la firma del conveni per part de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco”, ha explicat el portaveu de Compromís a la institució provincial, Xavier Trenco.

PublicitatRovira  

El diputat de Compromís ha recordat que “la depuradora de Borriol es va convertir en un cas judicial, en un assumpte de corrupció que va afectar l’anterior vicepresident de la Diputació, Francisco Martínez, i que ara, per fi, s’ha desbloquejat”. Per a Trenco, “estem parlant d’un assumpte que requeria una solució tècnica, ja que afecta les aigües residuals i, per tant, la salut de les persones. I per damunt de qualsevol tipus de partidisme està el bé comú, que en aquest cas és cuidar del medi ambient”.

Trenco ha insistit que, “després dels retards inicials de l’etapa política anterior, Generalitat, Diputació, Ajuntament de Castelló i Ajuntament de Borriol van coincidir en buscar una solució tècnica viable que donara resposta a les necessitats de gestió hídrica i ambientals de les aigües de Borriol”. “Al final, només cap lamentar el retard que ha tornat a patir el projecte. Però nosaltres estem satisfets perquè hem fet el que calia fer per a evitar la contaminació de l’aqüífer, i evitar que Borriol continuara sense resoldre el problema i pagant multes perquè no es depuraven bé les aigües. Ara li toca a la Conselleria complir amb el conveni i fer la inversió que necessita aquesta infraestructura a la ciutat de Castelló”.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada