Compromís demana desbloquejar la canalització de la depuradora de Borriol i la de Castelló

Trenco: "Cal implementar millores que els tècnics consideren necessàries de les quals sol·licita Castelló amb el procediment que administrativament siga viable"

Depuradora Borriol
Actualitat Valenciana

El Grup Compromís ha presentat una iniciativa a la Diputació per demanar el desbloqueig de la canalització entre la depuradora de Borriol i Castelló. La moció ha estat presentada amb l’esperit de “donar eixida a una situació que sembla que s’ha complicat i recuperar la necessària col·laboració entre totes les parts implicades”, ha explicat el portaveu de la coalició en la institució provincial, Xavier Trenco.

Per això, en primer lloc, “cal instar al Consell a comprometre’s formalment a implementar millores que els tècnics consideren necessàries de les quals sol·licita Castelló amb el procediment que administrativament siga viable, conveni, preacord…, i per un procediment que vaja en paral·lel i no supose retard en la tramitació i execució de la canalització Castelló-Borriol”.

PublicitatRovira  

Segons Trenco, “el cas de la depuradora de Borriol n’és un exemple de la necessitat de col·laboració entre administracions per tal d’afrontar un problema compartit. Per desgràcia, la depuradora de Borriol també ha estat exemple, fins ara de com la manca de col·laboració, i la superposició d’interessos privats sobre l’interés general, poden retardar les solucions per la gestió hídrica”.

En este sentit, el diputat de Compromís ha insistit que “després dels retards inicials de l’etapa política anterior, i superats els entrebancs que va suposar un cas d’aprofitament particular del projecte, que ja ha estat sentenciat pels tribunals- totes les administracions implicades, Generalitat, Diputació, Ajuntament de Castelló i Ajuntament de Borriol van coincidir en buscar una solució tècnica viable que donara resposta a les necessitats de gestió hídrica i ambientals de les aigües de Borriol”.

Per este motiu, els tècnics de les administracions implicades van coincidir en la viabilitat tècnica de substituir el projecte de la depuradora per un nou model de col·laboració que es basa a impulsar una canalització que derivara les aigües residuals de Borriol fins a la depuradora de Castelló.

“Acabada aquesta tramitació tècnica i administrativa, i enllestit el conveni que permetria passar a la part executiva del projecte de la canalització, la unitat d’acció entre administracions s’ha frenat per la falta d’acord en la forma d’incloure millores addicionals a la depuradora de Castelló”, ha resumit Trenco.

“És per això que instem al Consell, a l’Alcaldia de Castelló i a les altres administracions implicades que encara no ho hagen fet, a subscriure en el termini més breu possible el conveni de la canalització Borriol-Castelló per poder continuar els tràmits i accelerar tant com es puga el camí cap a l’execució de l’obra per donar una solució ambiental i hídrica a l’assumpte”.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada