Després d’una dècada el Ple dóna llum verda a la connexió de les depuradores d’Almassora i Vila-real

Almassora assegura l'ampliació de la capacitat de l'estació local davant futurs desenvolupaments urbanístics.

Almassora - pleno municipal
Actualitat Valenciana
Publicitat

El ple de l’Ajuntament d’Almassora ha donat la conformitat al projecte de construcció de la connexió de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Vora riu amb la planta del municipi. Aquesta aprovació arriba una dècada després que la Generalitat Valenciana anunciara a la redacció d’un projecte que posteriorment va decidir no executar. Amb un pressupost de licitació de 2,8 milions d’euros (amb càrrec a l’administració autonòmica), aquestes obres permetran acabar amb les molèsties per olors que pateixen els residents en les zones properes al marge del riu a Almassora.

Així mateix, l’equip de govern assegurarà amb aquest tràmit les futures ampliacions de la depuradora si la població creix, en condicionar la conformitat al projecte a l’ampliació de la capacitat de la planta si fóra necessari. El document que ha votat el ple també especifica que aquestes obres hauran d’anar amb càrrec a l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) i que el conveni que subscriga aquesta entitat amb l’Ajuntament de Vila-real haurà d’estar d’acord amb el que estableix l’acord plenari d’Almassora.

PublicitatRovira  

Tal com arreplega el dictamen de la comissió informativa d’Urbanisme i Medi Ambient en relació a aquestes obres, l’Ajuntament d’Almassora “entén que les instal·lacions han de ser explotades i gestionades en el seu nivell òptim”. D’aquesta manera, la depuradora que ara treballa al 50% de la seua capacitat, encara ofereix marge per a arribar al 90% quan es deriven les aigües procedents de Vila-real, però considera que aquesta capacitat “serà insuficient per a tractar les aigües residuals de futurs desenvolupaments urbanístics inclosos en el Pla General d’aquest municipi”, com reflecteix el document.

Cal destacar que el ple també ha donat el vistiplau a la creació d’un nou edifici de control en l’EDAR d’Almassora, un projecte valorat en 343.546,20 euros i que suposarà la demolició de l’estructura actual, després de les deficiències detectades en la construcció inicial. Aquest espai alberga oficines, condícies, un laboratori, un taller i una sala de control, que seran ressituats amb aquesta nova obra.

La conformitat emesa pel ple municipal inclou l’aprovació que tant la titularitat com la gestió d’aquesta nova instal·lació siga de la Generalitat Valenciana, així com la posada a la disposició dels terrenys precisos per a l’execució de les obres. Igualment, el consistori es compromet a facilitar els terrenys per a la construcció de la connexió de la depuradora amb Vila-real.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada