La Diputació aprova per a 111 municipis de la província les subvencions per a garantir el servei d’ajuda a domicili

S'aproven altres 125.000 euros per als equips que atenen persones en vulnerables, també als pobles més xicotets

SERVICIOS SOCIALES ARES
Actualitat Valenciana

La Diputació de Castelló ha aprovat la resolució de la convocatòria d’ajudes per a la contractació de serveis d’assistència social en 42 municipis de l’interior de la província, principalment de xicoteta grandària. D’esta forma, les ajudes socials del Govern Provincial aconsegueixen els 111 municipis de menys de 20.000 habitants.

I és que la Diputació ha atés les peticions de pobles xicotets per a rebre subvencions per al finançament dels costos salarials i les despeses dels equips socials de base, que són els que s’encarreguen d’atendre les persones més vulnerables. S’han aprovat ajudes per valor de 125.525 euros que serviran per a garantir que els 32.000 habitants dels 42 pobles que s’integren entre els sol·licitants de les ajudes, tinguen els mateixos serveis socials que els municipis més grans.

PublicitatRovira  

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha assegurat que “amb les iniciatives posades en marxa dins de Repoblem, reivindiquem la importància que tots els castellonencs tinguen garantits els seus serveis, trien on hagen triat viure. Per això són importants estes línies d’ajudes, que eviten que ningú es quede marginat en virtut del seu lloc de residència, per més xicotet i allunyat que estiga de grans nuclis urbans”.

Cal tindre en compte que, amb les inversions en serveis socials que la Diputació finança a través de les mancomunitats, són uns 300.000 euros els que inverteix en aquests equips. Es tracta de recursos socials que romanen actius durant tot l’any per a atendre i protegir a les persones més vulnerables, uns recursos especialment importants en les zones més despoblades de l’interior de la província.

Així ho ha explicat la diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, qui ha assenyalat que “en estes dates es percep encara més la importància del servei que presten aquests professionals perquè les persones més vulnerables se senten ateses. Parlem de persones majors que viuen soles, de famílies en risc d’exclusió i, en definitiva, de castellonenques que necessiten la nostra ajuda per a continuar amb les seues vides quotidianes en el seu municipi”.

Els ajuntaments contractaran a graduats en Treball Social
“La prioritat és atendre abans que a ningú a qui més ens necessita, o bé amb ajudes directes o a través de les ajudes reglades a entitats prestadores de serveis i el manteniment d’equips base de serveis socials que treballen per tota la geografia rural de la província de Castelló atesos els sectors poblacionals més fràgils”, ha indicat la diputada.

Estes ajudes socials són per a finançar tant els salaris com les despeses de la contractació laboral per part dels ajuntaments beneficiaris. Són diplomats o graduats universitaris en Treball Social, adscrits a les corporacions a través dels equips socials de base.

Els 42 municipis beneficiaris d’esta ajuda del Govern Provincial s’adhereixen a algun municipi amb major capacitat per a centralitzar la contractació dels treballadors que prestaran en el servei. Així, l’Ajuntament de Segorbe concentra l’atenció social a veïns de 10 municipis, el de la Vall d’Alba reuneix a 4 pobles, el de l’Alcora a 8, el d’Artana a altres 4 pobles, el de Villahermosa a 5 més, el de Montant a altres 5 i el Consorci de Pobles Menuts dels Ports, a altres 6 xicotets pobles.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada