La Diputació participa en la campanya escolar ‘Salvadors de Paraules’ per a la defensa i la promoció del valencià

Sales: “Treballem junts per a defensar la llengua i que mai es detinga la llarga vida de les nostres paraules valencianes”

Publicitat

La Diputació de Castelló, al costat de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha participat en la iniciativa didàctica ‘Salvadors de Paraules’ que duu a terme el Col·legi Carles Salvador de Castelló per a la defensa i la promoció de la llengua valenciana. Com a resultat d’aquest projecte, el Govern Provincial i el màxim òrgan regulador del valencià han editat el conte ‘Una faula com abans’, a través del qual es presenten les paraules valencianes, poc conegudes o usades només per la gent gran, que els alumnes han decidit salvar i valorar.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha participat en aquest emotiu acte al costat del president de l´AVL, Ramón Ferrer, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, i l’alcaldessa de Benassal i presidenta de la Fundació Carles Salvador, M.ª Luz Monterde.

Rovira  

Sales ha agraït a tots el treball realitzat amb aquesta iniciativa i ha expressat el seu compromís “per defensar i valorar la nostra llengua”.

Cal recordar que el Govern Provincial duu a terme una aposta ferma per la promoció de l’ús del valencià a la província a través de les línies d’ajudes, l’edició de llibres en valencià i diverses activitats culturals i literàries com el concurs de narrativa en valencià Josep Pascual i Tirado.

“Treballem, igual que va fer el mestre Carles Salvador i igual que fan els nostres estudiants, perquè mai es detinga la llarga vida de les nostres paraules valencianes”, ha assenyalat Sales.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada